X 

Industria auto, afectată grav de pandemia cu COVID-19

12 apr. 2020,, 16:00   Ştiri Auto
3169 0

Industria auto, este una dintre cele mai importante componente ale economiei mondiale care în această perioadă dificilă, are de suferit destul de mult.

Consecințele pandemiei par să nu fie resimțite de cumpărători aflați în căutarea unei mașini, însă din perspectiva vînzătorilor și producătorilor de automobile, lucrurile nu sînt deloc strălucite.

Iată cîteva dintre efectele despre care se cunoaște mai puțin și despre care ai putea fi curios să afli.

Doar în China, a fost înregistrată o prăbușire a comenzilor pentru piese și subansamble de circa 80%!

În Europa, au scăzut cu pînă la 40% înmatriculările de mașini noi în perioada lunilor ianuarie-martie, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.


În jur de 60% din angajații din industria auto din Europa au intrat în șomaj tehnic. Nemții estimează că între 100.000 și 800.000 de locuri de muncă ar putea fi puse în pericol, în sectorul auto.

Piața auto din Italia a scăzut la nivelul anilor 1960!

Pentru anul 2020, specialiștii au prognozat o reducere a vînzărilor de mașini cu circa 15%, ceea ce ar însemna un total de 14.7 milioane de unități. Însă realitatea este că acest indicator va scădea și mai mult.

La fel și în Republica Moldova, saloanele și service-urile auto sînt cele mai afectate de efectele crizei provocate de pandemia cu COVID-19. De menționat că în Ucraina și România, ieri a fost permisă vînzarea și repararea mașinilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?