COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Formula 1 a publicat calendarul primelor 8 curse ale sezonului 2020

Formula 1 a publicat calendarul primelor 8 curse ale sezonului 2020

Formula 1 a publicat marți calendarul definitiv al primelor 8 curse ale sezonului 2020, care vor avea loc în Europa. Sezonul va începe în 5 iulie cu Marele Premiu al Austriei.

După mai multe săptămîni de negocieri, Formula 1 a definitivat în cele din urma structura sezonului european al competiției.

Așa cum era de așteptat, noul sezon va începe în 5 iulie cu Marele Premiu al Austriei, iar o săptămînă mai tîrziu va avea loc o nouă cursă tot pe circuitul Red Bull Ring.


Ulterior, echipele se vor deplasa în Ungaria pentru cursa din 19 iulie. Sezonul va continua apoi după o pauză de două săptămîni cu alte trei curse consecutive, dintre care două la Silverstone și una la Barcelona, pentru ca ulterior sezonul european să se încheie cu cursele programate la Spa-Francorchamps și Monza în 30 august și 6 septembrie.

Cu alte cuvinte, din 5 iulie pînă în 6 septembrie vor exista doar două weekenduri în care nu vor avea loc curse de Formula 1. Toate Marile Premii vor oferi și cursele suport de Formula 2 și Formula 3 și, cel mai probabil, toate se vor desfășura fără spectatori.

"Ne așteptăm ca sezonul să înceapă fără spectatori, dar sperăm că în următoarele luni situația ne va permite să-i primim înapoi pe fani atunci cînd va fi sigur să facem asta", a explicat Chase Carey, CEO-ul Formulei 1.

În plus, Formula 1 anticipează că în următoarele săptămîni va putea stabili și calendarul pentru cursele care vor avea loc în afara continentului european. Scopul final rămîne cel stabilit anterior, cu un sezon de 15-18 curse care să se încheie în luna decembrie.

"Suntem încîntați să stabilim primele 8 curse ale calendarului și așteptăm cu nerăbdare să publicăm calendarul complet în următoarele săptămîni", a adăugat Carey.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load