Criza energetică stiri: 1708
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

Cum a surprins China GEELY din Moldova ©

25 ian. 15:54   Ştiri Auto
3118 0

Vara trecută, la Chișinău a fost deschisă o reprezentanță auto GEELY. Această postare reprezintă rezultatele emoționale ale anului 2022 pentru GEELY în Moldova.

Desantul chinezo-spaniolo-israelian în Moldova

Rezultatele activității „moldoveanului” GEELY au inspirat atât de mult biroul GEELY Global, încât în ianuarie 2023 a sosit în Moldova o echipă internațională de filmare – un spaniol, un israelian și un coordonator din China pentru a filma mai multe scurtmetraje în conceptul „O zi din viața unui client GEELY"

Așadar, la începutul lunii ianuarie, în timp ce încă mâncăm ultima noastră salată Olivier, GEELY “al nostru” prezenta Moldova pentru GEELY”al lor”.

În mod surprinzător, la rezultatele financiare obținute într-o țară atât de mică am reușit să adăugăm sentimental de surpriză față de ospitalitatea noastră, relatează pavelzingan.md.

O țară mică – o inimă mare?

O afirmație bine țintită.

Start pînă la start

Istoria salonului auto GEELY din Moldova este o poveste de succes în ciuda circumstanțelor. Deschiderea oficială a salonului a fost programată pentru începutul verii, dar a avut loc abia pe 12 august.

Motivul este clar. Declanșarea războiului din Ucraina a distrus practic, pentru cîteva luni, lanțurile de aprovizionare din regiunea noastră. La momentul deschiderii planificate pentru începutul verii, elementele de design și decor ale salonului GEELY se aflau încă la sute de kilometri de Chișinău, unele în Constanța, altele chiar pe mare.

Cu toate acestea, GEELY a început să activeze, mașinile erau deja la Chișinău. Acum vreau să-mi amintesc un episod din interviul meu cu Alexandru Deordița, directorul salonului auto GEELY, pe care l-am făcut pe 11 iunie 2022.

Iată ce a declarat atunci Alexandru:

„... primul cumpărător GEELY era dornic să rezerve o mașină fără să cunoască prețurile, pe care nu le cunoșteam nici eu la acel moment, numai ca altcineva să nu aibă timp să aleagă echipamentul și culoarea dorită. Mai mult: mașinile erau deja pe drum, cînd au început să apară doritorii de a face un avans, care, după cum au spus ei înșiși, „cunosc foarte bine aceste mașini”. Dar cea mai puternică impresie a produs-o, desigur, reacția clienților de la test drive: cumpărătorul începe să laude mașina vînzătorului. Ce ar putea fi mai bun pentru un vînzător? Mai bun ar putea fi doar un cumpărător mulțumit de cumpărătură. Am vîndut 15 mașini în cîteva săptămîni și nici măcar nu ne deschisesem încă.

Vînzarea fiecărei mașini este însoțită de introducerea de informații în portalul global GEELY. Ceea ce am făcut și eu personal. Drept urmare, am primit un apel din China de la managerul regional și, cu o ușoară panică în voce, a spus că am introdus greșit 15 mașini și că trebuie urgent să repar totul. După care s-a asigurat că totul a fost făcut, după cum se spune, avînd mintea lucidă și memoria sănătoasă, a spus „bine”, a făcut o scurtă pauză și a repetat „very good, congratulations, Alexandr”.

Primul din lume cu două modele

Mai e un detaliu al deschiderii salonului GEELY din Moldova, care pare să fi trecut neobservat. Dar vreau să îl subliniez și eu.

Chinezii au propria lor strategie pentru a aduce GEELY pe noi piețe. Nu știu de ce, dar saloanele noi, chiar și în țări cu zeci de milioane de oameni, se deschid ÎNTOTDEAUNA cu un singur model GEELY în salon. Gama începe să se extindă mai tîrziu. Nu voi judeca dacă acest lucru este bun sau rău, dar exact asta se întîmplă în toate țările.

Dar nu și în Moldova.

Trebuie să recunoaștem ca lăudabilă perseverența echipei DAAC Hermes în negocierile cu partenerii chinezi. Totuși, ei au știu să insiste ca două modele GEELY să fie prezentate concomitent la deschiderea salonului – Coolray și ATLAS PRO.

Se pare că ambele părți au avut de cîștigat din această excepție de la reguli. Coolray și ATLAS PRO s-au regăsit rapid pe străzile Chișinăului și pe drumurile Moldovei.

Tugella – șah chinezesc

Vînzările de GEELY au arătat oricum rezultate excelente. Totuși, în decembrie a apărut Tugella. Am făcut un test drive al acestei mașini și pot spune cu siguranță că acest model este o provocare chineză pentru piața premium.

36.500 USD pentru această gamă? 4 ani garanție sau 150.000 de parcurs?

Aceasta este o adevărată provocare.

Modele noi în 2023

Anul acesta va fi plin de evenimente, promit cei din reprezentanța GEELY . Cîteva dintre cele mai noi modele ale mărcii vor fi lansate pe piața moldovenească deodată, așa că vom urmări îndeaproape ce se întîmplă în centrul auto de pe Calea Ieșilor 14.

3
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий