X 

Clio- 33 de ani de amintiri publicitare

25 sep. 19:05   Ştiri Auto
1063 0

Renault Clio, un nume de legendă în industria auto, a lansat de-a lungul anilor numeroase campanii publicitare memorabile, cu sloganuri și imagini care au marcat imaginația publicului. Arnaud Belloni, Directorul Global de Marketing al Renault, a împărtășit recent câteva din preferatele sale și a dezvăluit detalii despre o nouă campanie publicitară care urmează să fie lansată în decembrie pentru a sărbători cei 33 de ani de reclamă Clio.

Printre cele mai notabile campanii publicitare se numără cele din anii '90 și începutul anilor 2000, caracterizate de umor și jocuri de cuvinte ingenioase. Una dintre cele mai memorabile reclame este cea din 1999 pentru Clio II MTV, care a devenit extrem de populară datorită caracterului său amuzant. Personajul principal repetă frenetic expresia "Get up ah" din melodia lui James Brown, "Get Up (I Feel Like Being a) Sex Machine", iar impactul a fost copleșitor.

Arnaud Belloni consideră că umorul este un element comun în majoritatea acestor reclame memorabile. De asemenea, el apreciază utilizarea cuvintelor cu impact puternic, cum ar fi sloganul din 2009 pentru Clio III: "Renault Clio, un semn exterior al bogăției interioare".

Pe măsură ce au evoluat, campaniile publicitare pentru Clio IV și Clio V au abordat alte aspecte, inclusiv emoția și muzica. Un exemplu notabil este scurtmetrajul din 2019 din Marea Britanie, care prezintă povestea de dragoste a două tinere, desprinse prin corespondență, care se transformă într-o poveste de dragoste adultă pe parcursul anilor și a cinci generații de Clio, cu melodia "Wonderwall" de la Oasis în fundal.


Reclama din 2022 aduce un omagiu stilurilor retro din anii '90 și 2000, cu efecte vizuale de desen animat și coloana sonoră "Video Killed The Radio Star". Mesajul transmis este că mașinile clasice sunt acum vedete contemporane, iar Clio este un icon al sfârșitului secolului al XX-lea.

Arnaud Belloni încheie selecția sa de reclame pentru Clio cu cea mai recentă campanie a brandului. "Energia se schimbă, dar dragostea rămâne", spune el despre reclama alimentată de un remix al hitului anilor '80 "Oh l'Amour". Potrivit lui, reclama este extrem de "la modă" și "premium", ceea ce se potrivește perfect cu noul Clio, echipat cu un nou sistem de propulsie hibrid complet E-Tech.

Pentru a sărbători cei 33 de ani de reclamă a modelului Clio, Arnaud Belloni dezvăluie că există o surpriză pregătită pentru sfârșitul anului: o nouă campanie publicitară, lansată în decembrie, în colaborare cu artistul belgian de rap Scylla. Melodia, versurile și producția sunt create special pentru Renault Clio. Așa că saga continuă, iar Clio strălucește în continuare în lumea publicității auto.

Symbols count Translator
Symbols count Editor


36
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?