COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cetățenii din Moldova care vor plăti mai mult la importul mașinilor

Cetățenii din Moldova care vor plăti mai mult la importul mașinilor

Începînd cu anul viitor, se va aplica sistemul de accizare suplimentară graduală pentru autoturismele de lux.

La importul autoturismelor cu valoarea mai mare de 600 de mii de lei cota accizei va fi de 2% și va crește gradual, în funcție de prețul mașinii, pînă la 10% în cazul automobilelor care costă 1,8 milioane de lei și mai mult.

Propunerea se regăsește în proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2020, propus spre consultări publice, transmite Noi.md cu referire la IPN.


Legislația fiscală în vigoare prevede o acciză suplimentară de 2% pentru autoturismele mai scumpe de 1,5 milioane de lei. În anul 2018, pentru 79 de mașini cu o valoare mai mare de 1,5 milioane de lei au fost încasate la bugetul de stat aproximativ două milioane de lei.

Potrivit Ministerului Finanțelor, prin accizarea suplimentară graduală va fi asigurată o echitate fiscală și socială. Conform formulei propuse, vor fi impozitate aproximativ 1100 autoturisme anual. Estimativ, în buget vor fi încasate 60 de milioane de lei.

Analiza MF reflectă că impactul acestei măsuri va fi resimțit de către o categorie îngustă de persoane care au posibilitatea să procure și să importe autoturisme cu o valoarea mai mare de 600 de mii de lei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load