Aproape 150 de mașini fără proprietari stau și ruginesc

Aproape 150 de mașini fără proprietari stau și ruginesc

Proprietarii nu se grăbesc să revină după ele. Țările din Europa de Est sînt o regiune potrivită pentru localizarea mașinilor furate în Europa.


În ultimii ani, la granița dintre Moldova și România, au fost confiscate cîteva zeci de mașini scumpe, date în căutare în Uniunea Europeană.


Cu toate acestea, nu de fiecare dată este prezent şi elementul criminal în acţiunile compatrioții noștri. Uneori chiar locuitorii UE devin autorii schemelor frauduloase, aşa cum a fost în cazul italianului care a decis să-și vîndă Range Rover-ul în Ucraina și apoi să-i declare deturnarea în patrie. Anterior, el a reușit să realizeze această schemă de cîteva ori, dar de data aceasta combinatorul italian nu a avut noroc.


Unele mașini au fost arestate acum cîțiva ani, dar, deocamdată, rămîn inactive, deoarece proprietarii au primit asigurare pentru ele și nu mai au nevoie de mașinile care le-au aparţinut. Situația este ciudată - mașina există, nimeni nu are nevoie de ea, dar să o foloseşti este ilegal.


Poate că, în viitor, astfel de mașini vor trece, totuşi, în proprietatea statului, a declarat Alexander Lupan, șef adjunct al departamentului investigații speciale:


- O soluţie ar putea fi retragerea mașinilor abandonate în beneficiul statului. Vehiculul reținut ar putea fi folosit de autoritățile din țara în care a fost arestat, a spus Lupan.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load