COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

5 metode de precautie utile pentru automobilisti de la specialistii Skoda! ©

5 metode de precautie utile pentru automobilisti de la specialistii Skoda!

Întreaga lume este afectată de noua pandemie globală a coronavirusului. Cel mai simplu sfat pentru ca să fii în sigurantă, este să stai acasă. Dar ce se întâmplă dacă trebuie să mergi undeva cu masina? Urmati acest sfaturi simple dar utile:

Dacă trebuie să mergeti undeva, mergeti singur.

Dacă tot mergeti cu cineva, folositi măsurile de protectie minimale ca: mască, mănusi si dezinfectant.

Faceti o dezinfectie totală a masinii. Nu uitati de cele mai utilizate locuri din masină. La final spălati mâinile.

Utilizati mijloace de protectie: măsti/respiratoare si mănusi.

Alimentati cu combustibil în sigurantă. Folositi achitarea acestora cu cardul.

Limitarea de a intra în contact cu oamenii este ideea de bază pentru o protectie bună. ”În mod ideal, nu mergeti nicăieri. Dacă trebuie să mergi undeva, mergi singur - nu împărti masina cu nimeni. Dacă trebuie să mergeti cu cineva, asigurati-vă că persoana respectivă nu prezintă simptome acute de boală respiratorie. Folositi un respirator sau cel putin un fatet. Asigurati-vă că aveti detaliile de contact ale tuturor celorlalti pasageri, astfel încât să îi puteti anunta dacă aflati că sunteti infectat” spune Jana Parmová, medicul principal la SKODA.

Dezinfectarea

Este important să dezinfectati masina înainte si după călătorie, chiar dacă mergeti singur în masina, dar mai ales dacă ati luat pasageri.

Luati în serios această curătare, iată lista celro necesare de curatat: dezinfectati volanul, schimbătorul de viteze, frâna de mână, mânerele usilor, controale radio si sistemul infotainment, dar nu uitati de tulpinile de pe coloana de directie (indicatoare si stergătoare de parbriz, control de croazieră), cotiera , controale de pozitie a scaunului, ramele usilor si mânerele exterioare usi sau mânerul portbagajului. Aceste principii sunt si mai importante pentru soferii de taxi si alti soferi care transportă pasageri.

CU CE FACEM DEZINFECTAREA?

Ce ar trebui să folositi pentru a dezinfecta masina? De exemplu, Consumer Reports Organization recomandă utilizarea unor produse de curătare pe care le aveti acasă. Solutie de cel putin saptezeci la sută de alcool este eficient împotriva coronavirusului, iar alcoolul izopropilic nu va produce pagube sau deteriorări pe suprafetele principale din masină. De fapt, este ceea ce folosesc producătorii auto si subcontractantii lor pentru a dezinfecta piese. Este valabil si pentru pentru tapiteria interioară, doar să fiti atenti să nu o înmuiati prea tare.

Nu folositi niciodată peroxid de hidrogen, de exemplu, ceea ce poate duce, cel mai probabil, la deteriorarea unor suprafetele ale masinii. Nu folositi produse de curătare care contin amoniu pe ecranele tactile ale masinii. Pânzele din micro-fibre sunt ideale pentru curătarea tuturor suprafetelor si pentru toate metodele de curătare.

De asemenea, doctorul Parmová sfătuiește să aerisiți întotdeauna bine mașina după ce o curățați. Și un al doilea sfat este: curățați unitatea de aer condiționat. Asta nu înseamnă să mergeți imediat cu mașina într-un centru de service - acesta nu este un moment bun pentru asta. Dar puteți cumpăra (online sau la benzinării) spray-uri specializate pentru curățarea sistemului de aer condiționat și a gurilor de ventilație a mașinii. Deși acestea nu sunt la fel de eficiente ca și curățarea profesională, ele pot ajuta la reducerea riscului: spray-ul de dezinfectare ar putea să nu curete coronavirusul, dar faptul că aveti un sistem de încălzire și climatizare mai curat înseamnă un risc mai scăzut de apariție a acestuia.

Alimentati cu combustibil în sigurantă.

Dacă trebuie să mergi cu sigurantă undeva cu masina, este foarte probabil să ai nevoie să cumperi combustibil mai devreme sau mai târziu. Nu uitati să fiti foarte atenti la igiena în benzinării. Minimizati contactul cu personalul. Alegeti o statie de alimentare cu autoservire dacă puteti. După umplerea masinii, spălati-vă imediat mâinile sau măcar dezinfectati-le cu o solutie de dezinfectant pentru mâini - ar trebui să aveti o cantitate suficientă în masină.

În mod ideal, utilizati una dintre metodele moderne pentru plata combustibilului: plata cu cardul contactless sau telefonul mobil, de exemplu. Si un alt mod de a reduce riscul este să vă asigurati că rezervorul este plin, asa că nu trebuie să vă întoarceti la benzinărie ceva timp.

Desi unele dintre măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului pot părea drastice si excesive, îngrijirea si prudenta sunt esentiale. Cu cât respectăm mai mult aceste măsuri, cu atât reducem riscul răspândirii infectiei si cu atât mai repede ne putem readuce viata la normal. Asa că aveti grijă, reduceti cât mai mult contactul cu ceilalti si călătoriile cu masina, nu uitati să vă spălati bine mâinile si să folositi dezinfectant.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load