COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Zborul record al unui cuc a uimit ornitologii

Zborul record al unui cuc a uimit ornitologii

Cucul Onon, echipat cu un dispozitiv de urmărire prin satelit, a traversat teritoriul a 16 țări, fără oprire traversînd Oceanul Indian cu o viteză medie de 60 km/h. În total, a depășit 12 000 de kilometri.

Oamenii de știință au remarcat că aceasta este una dintre cele mai îndelungate migrații ale păsărilor terestre, anunță BBC, citând BirdingBeijing.


Onon este unul dintre cei cinci cuci care au fost echipați cu dispozitive de urmărire în Mongolia vara trecută, ca parte a proiectului ”Cucul mongol”, pentru monitorizarea migrației pe distanțe lungi.Pasărea a zburat din Zambia pe 20 martie și a ajuns la Cuibul său în Mongolia peste două luni.


"Principala concluzie este că păsările pot călători atît de departe și de repede pentru că găsesc condiții adecvate pentru hrană, precum și știu exact unde să meargă pentru a prinde un vînt favorabil, care le va ajuta, de exemplu, să traverseze oceanul Indian, a declarat profesorul Chris Huson din OMC. "Se pare că greutățile migrației pentru păsări nu sînt chiar atît de mari după cum am crezut".


El a adăugat că, cu toate acestea, păsările migratoare se confruntă cu diverse pericole în timpul călătoriilor: prădători, braconieri, furtuni, înfometare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load