Windows-ul poate fi deblocat şi cu senzorul de amprente

Windows-ul poate fi deblocat şi cu senzorul de amprente

Prezent doar la unele modele de laptopuri adresate segmentului business, senzorul de amprente a fost în mare parte ignorat de utilizatorii de PC, care au continuat să folosească parole incomode şi deseori nesigure pentru autentificarea în contul Windows şi aplicaţii.


Chiar dacă între timp au apărut şi alternative, cum ar fi autentificare facială prin tehnologia Windows Hello, lipsa suportului hardware pe sisteme PC de generaţie mai veche obligă fie la cheltuieli suplimentare deloc neglijabile, sau găsirea unei soluţii care să ţină cont de gadgeturile pe care le deţinem deja.


Dotare standard pentru aproape orice smartphone modern, senzorul de amprente capătă utilitate extinsă cu ajutorul unei aplicaţii numită Remote Fingerprint Unlock, creată de un utilizator al forumului XDA Developers şi pusă la dispoziţie gratuit utilizatorilor de Android, prin intermediul magazinului Google Play.


Trebuie spus că opţiunea pentru autentificare Windows, folosind senzorul de amprente al telefonului mobil, nu este ceva nou. Samsung oferă de ceva timp această posibilitate prin intermediul aplicaţiei Samsung Flow, disponibilă însă ca exclusivitate pentru utilizatorii de telefoane Galaxy.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load