TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Vopseaua care va putea încălzi casele și curăța aerul

Vopseaua care va putea încălzi casele și curăța aerul

Un strat de vopsea inovatoare pe pereții casei va ajuta la încălzirea încăperii, la economisirea energiei electrice și la reducerea emisiilor de gaze dăunătoare.

Universitatea din Liverpool a dezvoltat o vopsea reglatoare de temperatură, care poate absorbi și elibera căldură în interiorul clădirilor din cărămidă, păstrînd căldură în încăperi. Vopseaua poate, de asemenea, curăța aerul pe care îl respirăm, distrugînd substanțele chimice și poluanții, înlăturînd agenții patogeni dăunători.


Potrivit dezvoltatorilor, vopseaua poate fi folosită în calitate de izolație pentru a îmbunătăți eficiența energetică a caselor vechi. În timpul zilei, ea adună căldura emanată de calorifere sau de oameni și o eliberează noaptea cînd temperatura scade.

Acest lucru a fost posibil datorită materialelor cu tranziție în fază (PCM) (parafine, hidrați de sare și acizi grași), care sînt închise în capsule de protecție de nano dimensiuni. Aceste capsule îmbunătățesc transferul de căldură și pot stoca o cantitate mare de energie termică și își pot schimba starea (din solid în lichid și invers) fără a-și schimba propria temperatură.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load