COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Vitaminele care ne feresc de Covid-19

Majoritatea „așa-numitelor suplimente de stimulare a imunității” nu fac de fapt „nimic”, potrivit imunologului american Anthony Fauci, potrivit CNBC.

Cu toate acestea, există două vitamine pe care el le recomandă pentru a vă menține sistemul imunitar sănătos, transmite Protv.ro.

„Dacă aveți deficiență de vitamina D, aceasta are un impact asupra susceptibilității dumneavoastră la infecție. Așadar, nu m-ar deranja să recomand - și fac asta și eu - ca oamenii să ia suplimente de vitamina D ”, a spus Fauci, joi, în cadrul unui LIVE pe Instagram.

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Chicago au descoperit recent o legătură între deficiența de vitamina D și probabilitatea de a fi infectați cu Covid-19 - cei cu deficiență sînt mai predispuși la testarea pozitivă. „Vitamina D este importantă pentru buna funcționare a sistemului imunitar și suplimentele cu vitamina D s-a demonstrat anterior că scad riscul infecțiilor virale ale tractului respirator”, a explicat David Meltzer, autorul principal al studiului într-un comunicat de presă din 8 septembrie.

Pe lîngă vitamina D, Fauci a spus că vitamina C este „un bun antioxidant”. „Deci, dacă oamenii vor să ia un gram sau cel mult două de vitamina C, ar fi bine”, a spus el.


Vitamina C „contribuie la apărarea imunității prin susținerea diferitelor funcții celulare” ale sistemului imunitar, potrivit unui studiu din 2017 publicat de Institutul Național de Sănătate. Vitamina C pare, de asemenea, să prevină și să trateze „infecțiile respiratorii și sistemice”, spun cercetători.

Dar „orice alte preparate și ierburi nu aș lua”, a spus Fauci.

În timpul unui alt interviu, din 4 septembrie, Fauci a spus cp în timpul studiilor clinice majoritatea „așa-numitelor” suplimente de stimulare a imunității nu au ajutat oamenii cu adevărat decît dacă aveau deficiențe. „Multe dintre aceste ierburi fie nu fac nimic, fie, dacă iei prea multe, îți fac rău”, a spus Fauci.

În general, cel mai bun mod de a vă stimula sistemul imunitar este să dormiți bine și să faceți mișcare, a mai explicat imunologul. “Acestea sînt lucrurile care sînt mult mai bune decît o grămadă de ierburi care nu s-au arătat niciodată cu adevărat că fac asta (să întărească sistemul imunitar)”, a mai spus Fauci.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load