COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Vara caldă din 2019 a crescut populația de fluturi

Vara caldă din 2019 a crescut populația de fluturi

Vara caldă din 2019 a crescut pînă la record populația de fluturi.

Un studiu realizat de oamenii de știință de la Comitetul mixt pentru Protejarea Naturii a constatat că populația de fluturi a atins un număr record în această perioadă de 22 de ani.


Conform estimărilor ONU, pînă în 2050, de pe Pămînt vor dispărea aproape 1 milion de specii de animale, inclusiv un număr mare de insecte.


Cu toate acestea, unele specii beneficiază de creșterea temperaturii. Monitorizarea a 3.014 de terenuri din Marea Britanie, efectuată de oamenii de știință, a arătat că vara anului 2019 a fost unul cu succes pentru reproducerea unor specii de fluturi, dar cel mai bine s-a simțit fluturele de scăieți.Reprezentanții acestui tip de fluturi au venit în Marea Britanie din Africa într-o cantitate mai mare decît toți indicatorii înregistrați din 1996.


Cercetătorii observă că creșterea populației de fluturi sugerează că dispariția lor nu se întîmplă la fel de repede cum credeau oamenii de știință. Unele tipuri de fluturi de scaieți, dimpotrivă, trec printr-o nouă etapă de dezvoltare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load