COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Vara anului 2019 a fost cea mai călduroasă din istoria observațiilor

Vara anului 2019 a fost cea mai călduroasă din istoria observațiilor

Vara anului 2019 în emisfera nordică a fost cea mai călduroasă din istoria observațiilor. Înregistrări ale diferențelor de temperatură au loc din 1880, respectiv, vara aceasta a fost cea mai călduroasă din ultimii cel puțin 140 de ani.


Temperatura medie în emisfera nordică din iunie pînă în august 2019 a fost cu 1,13°C mai mare decît valoarea medie din secolului XX. În plus, luna august a fost cea mai călduroasă lună în întreaga lume.


Oamenii de știință au menționat că temperatura ridicată a fost stabilită chiar și fără fenomenul El Nino din regiunea tropicală a Oceanului Pacific. De obicei, acest fenomen climateric transferă aerul cald dintr-o parte în alta, crescînd și mai mult temperatura.Cei mai fierbinți cinci ani din istoria observațiilor au fost tocmai ultimii cinci ani, iar anul 2019 a fost cel mai călduros dintre ei. Vara aceasta au fost foarte toridă în Europa, temperatura în unele țări a ajuns pînă la 45°C. Pădurile din Siberia, Canada și Alaska ardeau, iar nivelul gheții arctice a stabilit iarăși noi anti-recorduri.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load