Vameșii francezi au transmis unui muzeu lucruri de valoare, transportate ilegal

23 sep. 05:00   Ştiinţă şi IT
1768 0

Vameșii de pe aeroportul parizian Charles de Gaulle au confiscat 392 cranii de maimuțe, majoritatea ale unor specii protejate, relatează portalul serviciului de vamă din Franța.

Craniile de maimuțe, dar și ale 326 cranii de animale au sosit, în majoritatea cazurilor, din Camerun. Destinatarii erau colecționari și cluburi de vînătoare din SUA, care foloseau craniile drept premii sau cadouri pentru participanți, transmite libertatea.ro

„Unele dintre pachete conțineau și exemplare întregi, altele doar părți ale animalelor. Am fost nevoiți să distrugem cîteva, din motive de securitate a sănătății. Nu a existat nicio aprobare cerută de la Protecția Speciilor sau Ministerul Mediului”, a transmis Vama franceză.

Pe lîngă maimuțe, au mai fost identificate vidre, feline, șopîrle-monitor și păsări de pradă, a mai informat vama.

Pe lîngă maimuțe, au mai fost identificate vidre, feline, șopîrle-monitor și păsări de pradă, a mai informat vama. Christophe Bertani, director regional la vama Roissy Fret, i-a predat, joi, lui Nicolas Vialle, manager de colecții la Muzeul de Istorie Naturală din Aix-en-Provence, cele 392 cranii de primate protejate de convenția CITES și cele 326 cranii de animale, confiscate de vamă între mai și decembrie 2022.


Sunt uluită cînd îmi imaginez că rudele noastre cele mai apropiate, maimuțele, sînt decimate, iar pădurile tropicale sînt „jefuite” de biodiversitatea lor pe cale de dispariție pentru o afacere pe cît de stupidă, pe atît de scandaloasă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?