X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 152
Transnistria stiri: 1458

Unul dintre cei mai rari pești din lume a ajuns la țărm în SUA

12 iun. 02:00   Ştiinţă şi IT
36202 0

Un pește care în mod normal se găsește în apele temperate din emisfera sudică a fost aruncat pe coasta nordică a statului Oregon, stîrnind interesul multor curioși.

Peștele Mola tecta, din familia moonfish, cu o lungime de 2,2 metri, a fost observat pentru prima dată luni pe plaja Gearhart. Acvariul Seaside Aquarium al statului a declarat că peștele a rămas pe plajă pînă vineri și ar putea rămîne acolo încă cîteva săptămîni, din cauza pielii sale rezistente, pe care gunoierii au dificultăți în a o perfora.

Fotografiile furnizate de acvariu arată peștele plat, rotund și gri, întins pe o parte în nisip. Un bărbat și o camionetă sînt fotografiate lîngă el pentru a demonstra dimensiunea sa. Această priveliște neobișnuită a stîrnit vîlvă pe rețelele de socializare, ceea ce a atras atenția unui cercetător neozeelandez care studiază peștii-lună. Marianne Nygaard, după ce a văzut fotografiile, a confirmat că este vorba de Mola tecta, o specie mai rară decît binecunoscutul pește soare oceanic. Potrivit acesteia, este probabil cel mai mare astfel de pește înregistrat vreodată de acvariu.

În 2017, Nygaard a stabilit, prin studii genetice și observații, că Mola tecta este o specie separată de Mola mola, peștele soare oceanic. Numele „tecta” vine din latină și înseamnă „ascuns sau camuflat”, ceea ce indică faptul că noua specie a trecut mult timp neobservată.

8
0
3
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав