TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile
- Criza guvernamentală stiri:
- OMG și vaccinurile stiri:
- Coronavirus stiri:
- Calea Ferata din Moldova stiri:
- Preşedintele stiri:
- Noi condiții de plecare peste hotare stiri:
- Știrile Chișinăului stiri:
- Prețurile la carburanți stiri:
- Eurovision actualizat
- Limba rusă în Moldova stiri:
- Scandal diplomatic stiri:
- Explozia din capitală stiri:
- Problema deşeurilor stiri:
- Percheziții și rețineri stiri:
- Furtul miliardului stiri:
- Incendii stiri:
- Rețele de socializare stiri:
- Alegeri în Moldova stiri:
- Acțiuni de protest stiri:
- Conflictul din Nagorno-Karabah stiri:
- Soarta lui Plahotniuc stiri:
- ONG Moldova stiri:
- Sărbătorile de iarnă stiri:
- Diaspora stiri:
- Transnistria stiri:
- Pregătirea pentru revoluția colorată stiri:
- Evenimente în Kîrgîzstan stiri:
- Cazul Platon stiri:
- Aeroportul Chișinău. Coliziuni stiri:
- Frumusețile Moldovei stiri:
- Cazul Șor stiri:
- Sănătatea copiilor stiri:
- Internetul și copiii stiri:
- Cazul Filat stiri:
- Cazul Carinei Țurcan stiri:
- Cutremure stiri:
- Brand autohton stiri:
- Cazul Braguța stiri:
- Tăierea arborilor stiri:
- Unionism VS Statalitate stiri:
- Cazul Duty Free stiri:
- Închiderea școlilor stiri:
- Obiectiv european stiri:
- Sandu vs Șor stiri:
- Știri vesele stiri:
- Cazul Roșca stiri:
- Dosarul gărilor auto stiri:
- Air Moldova în faţa unei noi schimbări stiri:
- Știri Bălți stiri:
- Știri Taraclia stiri:
- Știri Rîșcani stiri:
- Știri Comrat stiri:
- Aminitiri din Copilărie stiri:
7 mar. 14:01 Imperiul Britanic: istoria și viitoarea reîncarnare geopolitică. Partea I 5 mar. 13:58 Andrei Elistratov. Să treci Rubiconul 5 mar. 13:01 Înregistrare online în loc de așteptare la coadă, dacă sînteți cu Earlyone 4 mar. 18:00 UGM, sau mica nisiparniță NATO 3 mar. 18:00 Cheltuieli ”secretizate”. Serviciul pază de stat va fi reformat din nou 2 mar. 19:06 Dosarul privind concesiunea aeroportului: trebuie să se pronunțe procuratura 1 mar. 18:44 Constantin Bogomolov. Răpirea Europei 2 27 feb. 10:00 "Copiii cresc niște egoiști infantili". Un psiholog, despre de ce ierarhia în familie este importantă 26 feb. 18:02 Vor reveni oare steagul și stema moldovenească veritabilă? 25 feb. 18:18 De ce cetățenii Moldovei îs lipsiți de dreptul de a alege vaccinul contra coronavirusului? 24 feb. 18:00 Natalia Abacumova-Zabunova, despre cum Chișinăul a devenit oraș european 23 feb. 19:56 Jocuri cumplite 22 feb. 18:08 Cu clipul în gură. Își vor păstra oare oamenii abilitatea de a scrie, citi, vorbi? 20 feb. 10:01 Obiecte uitate, resturi de mașini și manechine: cu ce au aglomerat oamenii spațiul cosmic 19 feb. 18:00 Cine se împotrivește păstrării limbii ruse în Moldova? 18 feb. 17:55 "Da, am fraudat alegerile, dar am făcut-o spre binele vostru " 17 feb. 18:00 Un viitor «luminos»: Cine va apăra drepturile majorității heterosexuale? 16 feb. 18:00 “Regina-i prinsă în colț”. Va merge oare Sandu la acutizare? 15 feb. 18:49 Consiliul pentru nediscriminare contra lui Iurie Roșca: în Moldova este promovată cu insistență «o nouă normalitate» 13 feb. 20:29 ”Nu ești obligat să te vaccinezi!”
Cercetătorii au făcut o descoperire bizară, care i-a uimit. Este pentru prima dată când este captat un semnal de acest tip, provenind din direcția satelitului planetei Jupiter.
NASA a extins recent durata a două dintre misiunile sale în spațiu, menite să descopere noi planete. Printre acestea se numără inclusiv misiunea Juno către Jupiter. Acum s-a aflat că Juno a descoperit un semnal FM care provine de la unul dintre sateliții naturali ai gigantului gazos. Acesta este numit Ganymede.
Informația aceasta nu este o dovadă a existenței vieții extraterestre, dar este fascinantă. Este totuși pentru prima dată când este descoperită venind dinspre satelitul ceresc. „Nu este E.T. Este mai mult o funcție naturală”, a declarat Patrick Wiggins, unul dintre ambasadorii NASA în Utah, SUA.
Sonda spațială, care a fost lansată în 2011, se afla în regiunea polară a lui Jupiter, deplasându-se cu o viteză de 180.000 km/oră, atunci când a identificat sursa radio. Aceasta este cunoscută sub numele de „emisie radio decimetrică” sau pur și simplu Wi-Fi. A receptat emisia radio timp de doar cinci secunde, dar a fost suficient pentru a confirma locul de proveniență.
Potrivit NASA, undele radio decimetrice au frecvențe cuprinse între 10 și 40 MHz, dar niciodată peste 40 MHz. „Se crede că electronii care spiralează în câmpul magnetic al lui Jupiter sunt cauza zgomotului radio pe care îl auzim”, a adăugat agenția spațială, informează Fox News.
Oamenii de știință știau despre undele radio de pe Jupiter încă de la mijlocul anilor 1950, dar aceasta este prima dată când fenomenul a fost observat vreodată având Ganymede ca sursă. Descoperirile au fost publicate recent în revista științifică Geophysical Research Letters.
Deși această informație este ceva remarcabil, nu este prima dată când oamenii de știință descoperă întâmplări ciudate pe Ganymede. În 2018, cercetătorii au observat unde electromagnetice „extraordinare”, cunoscute și sub numele de „unde de cor”, datorită navei spațiale Galileo Probe.
Luna lui Jupiter, Ganymede, i-a fascinat de mult pe astronomi, deoarece este cea mai mare dintre sateliții naturali ai planetei. În 2015, telescopul spațial Hubble al NASA a descoperit dovezi că Ganymede are un ocean subteran.
Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter
- Cuvinte cheieJupiter
- FeedbackContactează redacția | Adresează întrebarea
- Aplicaţii
Șoferiță de taxi: „Doar pentru că sunt fată, nu înseamnă că am dreptul la indulgențe!” Lifestyle: un proiect de suflet pentru tine De ce Dyson este cel mai bun cadou pentru 8 Martie? Primăria municipiului Chișinău, Mastercard și Moldova Agroindbank încep implementarea proiectului plăţilor contactless în transportul public din capitală Top 10 cadouri pentru ea Înregistrare online în loc de așteptare la coadă, dacă sînteți cu Earlyone De 8 martie, Viorica aduce în dar reduceri și promoții speciale Profită de ofertele promoției Mărțisor 2021 de la Victoriabank Pentru un 8 martie frumos, SEBO îți oferă primele 2 luni gratuit* la un nou credit!
- 02:30 Cum folosești untul de cacao, alimentul care are grijă de piele și inimă
- 02:00 Mănîncă acest aliment în fiecare dimineaţă şi vei scăpa de kilogramele nedorite
- 01:31 Un studiu dezvăluie că tartinele distrug mediul
- 01:00 De ce nu ar trebui să arunci niciodată usturoiul încolțit
- 00:30 Foloasele oului de prepeliţă
- 00:01 11 alimente pe care poți să le consumi și după ce au expirat
Sondaj Toate

Comentariile (0)
Adăugaţi Comentul