Un rar elefant alb s-a născut în Myanmar

5 aug. 2022,, 03:00   Ştiinţă şi IT
2224 0

Un rar elefant alb s-a născut la sfîrşitul lunii iulie într-o regiune din vestul Myanmarului, o ţară majoritar budistă, unde aceşti elefanţi sînt consideraţi animale care aduc noroc, a anunţat miercuri o publicaţie de stat.

Venit pe lume în data de 23 iulie în statul Rakhine, pachidermul cîntărea la naştere circa 80 de kilograme şi avea o înălţime de aproximativ 70 de centimetri, a relatat Global New Light of Myanmar.

Acesta posedă şapte din cele opt caracteristici asociate elefanţilor albinoşi, printre care "ochii de culoarea perlei", "blana albă" şi "coada distinctă", potrivit cotidianului oficial.

Mama sa, în vîrstă de 33 de ani, pe nume Zar Nan Hla, este în grija unei companii de stat care se ocupă cu exploatarea lemnului.

În imaginile difuzate de televiziunea de stat se poate vedea puiul de elefant, care nu a primit încă un nume, jucîndu-se în apă împreună cu mama sa.

Elefanţii albi, foarte rari, sînt consideraţi animale de bun augur în unele culturi budiste din Asia de sud-est, care îi asociază cu simboluri ale regalităţii.

Potrivit mass-media de stat, în capitala Naypyidaw trăiesc în captivitate şase astfel de elefanţi, proveniţi în principal din statele Rakhine şi Ayeyarwady (sud).

Pe reţelele de socializare, unele comentarii au fost sceptice, pe fondul tensiunilor sporite din această ţară, cufundată în haos de la lovitura de stat militară din 1 februarie 2021 şi represiunea ulterioară a opozanţilor de către juntă.

"Sunt daltonist sau elefantul mi se pare doar gri?", a întrebat cineva, în timp ce altcineva a scris: "Acum bietul elefant va trebui să meargă la închisoare".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий