COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un program de inteligenţă artificială detectează cancerul mamar mai bine decît medicii

Un program de inteligenţă artificială detectează cancerul mamar mai bine decît medicii

Un program de inteligenţă artificială dezvoltat de Google a reuşit să aibă rezultate mai bune decît medicii în detectarea cancerului de sîn

Un program de inteligenţă artificială al Google detectează cancerul mamar mai bine decît medicii Software-ul dezvoltat de Google Health a avut un procentaj mai bun în identificarea cancerului mamar decît radiologiştii şi medicii care au consultat aceleaşi radiografii, informează The Telegraph. Programul de inteligenţă artificială a fost dezvoltat de Google Health alături de DeepMind, Cancer Research UK Imperial Centre, Royal Surrey County Hospital şi Universtitatea din Northwestern.

Programul de inteligenţă artificială a fost testat în două etape. Mai întîi i s-au prezentat mamografii anonimizate de la peste 76.000 de femei din Marea Britanie şi peste 15.000 de femei din Statele Unite ale Americii. Apoi, procesul a fost reluat la o scală mai mică: 25.000 de mamografii din Marea Britanie şi alte 3.000 din Statele Unite ale Americii.


Rezultatul a fost că programul de inteligenţă artificială a reuşit să reducă cu 1,2% rezultatele "fals pozitiv" şi cu 2,7% rezultatele "fals negativ" în Marea Britanie. În Statele Unite, s-au redus cu 5,7% rezultatele "fals pozitiv" şi cu 9,4% cele de "fals negativ".

Potrivit celor care au condus studiul, rezultatele înregistrate de programul de inteligenţă artificială sînt cu atît mai impresionante cu cît software-ului i-au fost prezentate doar simple mamografii, în timp ce medicii au avut la dispoziţie întreg istoricul medical al pacientelor, precum şi alte date personale care să-i ajute în luarea deciziilor. "Echipa noastră este foarte mîndră de modul în care a decurs acest experiment.

Rezultatele ne arată că sîntem pe drumul cel bun în dezvoltarea unei 'unelte' care poate ajuta medicii să descopere şi să identifice cancerul de sîn cu o foarte mare acurateţe", a declarat Dominic King, şeful echipei Google Health din Marea Britanie care a dezvoltat software-ul.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load