Un oraș pierdut, „înghițit” de ocean, a fost găsit

7 iun. 04:00   Ştiinţă şi IT
5906 1

Legenda spune că orașul cândva înfloritor, care se află acum în largul coastei nordului Germaniei, a fost înghițit de Marea Nordului într-o singură noapte, după o furtună puternică, ca pedeapsă pentru păcatele locuitorilor săi. Potrivit folclorului, aceste păcate includ lucruri precum beția, impietatea și etalarea bogăției.

Cel puțin asta spun poveștile, viața din belșug a dus la o viață imorală, iar sfârșitul a venit în preajma Crăciunului. Astfel, în timp ce unii istorici au pus la îndoială dacă orașul a existat vreodată în afara acestui mit, noi cercetări au descoperit rămășițele acestei „Atlantide de nord” în Marea Wadden, conform unui raport al arheologilor, transmite observatorul.md

Așadar, arheologii de la Universitatea Christian-Albrecht din Kiel au descoperit aproximativ 1,2 mile (1,9 kilometri) de movile medievale în jurul unei insule, cunoscute acum sub numele de Südfall, după cartografierea sitului cu un studiu geofizic.

„Rămășițele ascunse sub mlaștini sunt mai întâi localizate și cartografiate pe o zonă largă, folosind diferite metode geofizice, cum ar fi gradiometria magnetică, inducția electromagnetică și seismică”, spune Dennis Wilken, geofizician la Universitatea Kiel, despre cercetare, într-un comunicat de presă.

Noile descoperiri au inclus un port, fundațiile unei biserici mari și sisteme de drenaj, potrivit unor noi cercetări.

10
4
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?