TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un om de știință a zburat printr-un nor de furtună, format în urma unui incendiu

Un om de știință a zburat printr-un nor de furtună, format în urma unui incendiu

Timp de mai mulți ani, David Peterson, meteorolog la Laboratorul de Cercetări Navale, a studiat unul dintre cele mai rare fenomene atmosferice de pe Pămînt: norii de furtună, care se formează în urma incendiilor forestiere.

Acum a devenit unul dintre puținii oameni care au zburat printr-un astfel de nor.


Peterson este un lider de specialitate în prognozarea efectelor incendiilor asupra mediului regional și global și a calității aerului. Pentru a studia mai detaliat fenomenul norilor de furtună, el a zburat printr-un astfel de nor cu un avion DC-8 în timpul unui incendiu forestier, care se dezvoltă acum în Oceanul Pacific de nord-vest.În următoarele zile, oamenii de știință vor examina datele de la senzorii care au fost montaţi pe aeronavă. De asemenea, vor continua să observe norii de pe pămînt și să strîngă mostre care să îi ajute pe cercetători să înțeleagă mai bine natura fenomenului și efectul acestuia asupra climei Pămîntului.
„Fiind în norul pe care l-am studiat de cîțiva ani este cea mai uimitoare experiență pe care am avut-o vreodată în știință”, a spus Peterson.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load