COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un medicament popular și ieftin a scutit pacienții de coronavirus

Un medicament popular și ieftin a scutit pacienții de coronavirus

Oamenii de știință au concluzionat că un medicament ieftin și popular care este utilizat pentru a trata simptomele indigestiei poate fi eficient în lupta împotriva COVID-19, cu condiția ca pacientul nu are nevoie de spitalizare și terapie intensivă.

Articolul specialiștilor este publicat în revista Gut.

Studiul a implicat 10 pacienți cu infecție coronavirală, toți au luat famotidină în timpul bolii. Medicii au evaluat severitatea a cinci semne principale ale bolii pe un sistem de patru puncte, inclusiv tuse, dificultăți de respirație, oboseală, cefalee și pierderea gustului și mirosului. Simptomele au durat de la 2 pînă la 26 de zile. Perioada medie de tratament a fost de 11 zile, dar a variat de la 5 la 21 de zile, rapoartează lenta.ru.


Toți cei zece pacienți au raportat că starea lor sa îmbunătățit în 24 - 48 de ore de la începerea tratamentului cu famotidină, iar eliminarea completă a simptomelor a avut loc după 14 zile. Cel mai adesea a fost folosită o doză de 80 miligrame de trei ori pe zi.

Potrivit cercetătorilor, datele disponibile nu sunt suficiente pentru a confirma efectul de a lua famotidină. Prin urmare, este necesar să se efectueze studiul clinic care implică mai mulți oameni.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load