Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Un cuplu din Noua Zeelandă a găsit în grădină cel mai mare cartof din lume

6 noi. 2021,, 01:00   Ştiinţă şi IT
1657

Un cuplu din Noua Zeelandă a descoperit în grădina casei un cartof gigantic care ar putea fi cel mai mare din lume.

Colin şi Donna Craig-Brown, care locuiesc în regiunea Waikato, de pe Insula de Nord, pliveau grădina cînd Colin a descoperit cartoful de 7,9 kilograme, potrivit relatărilor din presa locală.

"Am băgat furca, l-am smuls din pămînt şi mi-am spus Dumnezeule, ce avem noi aici? Şi m-am gîndit ce e asta?", a declarat el.

Cei doi soţi nu plantaseră cartofi în grădină recent şi nu ştiu cu exactitate de cît timp creştea leguma, botezată "Doug", în grădina lor, scrie Agerpres.

"Este doar unul dintre micile momente fericite din viaţă, nu-i aşa? Mama natură ne-a răsplătit cu această minune", a declarat Colin.


Recordul mondial actual pentru cel mai mare cartof este deţinut de un exemplar de 4,9 kilograme din Marea Britanie.

Colin aşteaptă ca Guinness Book of World Records să confirme că Doug este noul deţinător al recordului. După ce se va termina tot "tărăboiul", Colin intenţionează să prepare votcă din cartoful uriaş.

"O să-i facem un parastas şi vom închina cu toţii în cinstea lui Doug cu votca pe care am de gînd să o prepar din el. Cred că singurul lucru bun pe care poţi să-l faci din el este să-l pui la fermentat şi nu să-l mănînci", a mai spus el.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав