TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un cosmonaut rus a filmat o gaură din fuzelajul Staţiei Spaţiale Internaţionale

Un cosmonaut rus a filmat o gaură din fuzelajul Staţiei Spaţiale Internaţionale

Un cosmonaut rus a postat pe contul său de Twitter, luni, un video cu o gaură în Staţia Spaţială Internaţională, care a cauzat pierderi de oxigen, după ce Rusia a sugerat că problema ar fi fost cauzată în mod deliberat, scrie The Guardian.

Sergei Prokopyev, care e în prima sa misiune spaţială, a scris pe contul său de socializare: „După cum puteţi vedea, totul este calm la bord; trăim în pace şi armonie, ca întotdeauna.” Gaura a fost descoperită pe 30 august. Cosmonauţii ruşi au acoperit gaura cu material de etanşare şi bandă izolatoare, la cîteva ore de la descoperirea acesteia, oprind temporar scurgerea de oxigen.


Originea găurii rămîne un mister pentru oficialii americani şi ruşi din domeniul spaţial. Dmitri Rogozin, directorul agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, a declarat săptămîna trecută că o persoană ar fi putut să facă gaura intenţionat, folosind o maşină de găurit, fie în timpul fabricaţiei, fie în timp ce nava se afla pe orbită. Rogozin a exclus zvonurile că gaura a apărut în urma impactului cu un meteorit mic. „Există o altă versiune pe care nu o excludem; că a fost făcută deliberat, în spaţiu”, a spus Rogozin, citat de agenţia de presă rusă RIA Novosti.

Acesta a arătat că „au existat mai multe tentative de utilizare a unei maşini de găurit, de către o mînă nesigură”, zgîriind metalul din jurul găurii. Putem să eliminăm ideea că a fost o greşeală tehnologică făcută de un specialist sau un altul”, a spus oficialul rus. Un purtător de cuvînt al NASA, Stephanie Schierholz, nu a dorit să comenteze despre originea găurii, pentru a nu se amesteca în investigaţia Rusiei. Ea a confirmat că astronauţii americani contribuie la investigaţie, pentru a evalua şi asigura siguranţa tuturor membrilor echipajului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load