COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un copil moare la fiecare 39 de secunde din cauza pneumoniei, la nivel mondial

Un copil moare la fiecare 39 de secunde din cauza pneumoniei, la nivel mondial

Pneumonia a ucis anul trecut peste 800.000 de copii, în ciuda faptului că este o boală ce se poate trata și mai ales, preveni.

Asta înseamnă că, la nivel mondial, un copil moare la fiecare 39 de secunde din cauza acestei infecții respiratorii.

Într-un raport în care pneumonia este descrisă drept o „epidemie uitată”, șase organizații internaționale de sănătate și de protecție a copilului, printre care și UNICEF și Salvați copii, fac apel sătre autorități să ia măsuri și să investească în acțiuni și servicii de tratare și prevenire a pneumoniei, potrivit Reuters. „Faptul că această epidemie ce poate fi prevenită, tratată și foarte ușor de diagnosticat este încă cel mai mare ucigaș în rîndul copiilor este șocant”, a spus Seth Berkley, directorul asociației GAVI pentru vaccinuri.


Pneumonia este o infecție respiratorie acută ce poate fi cauzată de bacterii și virusuri. Plămînii celor afectați se umplu cu puroi şi lichid, ceea ce face respiraţia greoaie și dureroasă. Poate fi prevenită cu ajutorul vaccinurilor și este tratată cu antibiotice. În cazurile grave, bolnavul primește artificial oxigen, dar în țările sărace, accesul la acest tratament este limitat. Mai mult de jumătate din decesele în rîndul copiilor cauzate de pneumonia sînt în țări precum Nigeria, India, Pakistan, Congo și Etiopia.

Aici, cei mai mulți copii care au murit aveau puțin peste 2 ani. „Milioane de copii mor din cauza lipsei vaccinurilor, antibioticelor și tratamentului cu oxigen. Este o epidemie uitată care necesită un răspuns internațional urgent”, spune Kevin Watkins, directorul Salvați Copiii.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load