COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Umanitatea are un aliat neașteptat în lupta împotriva COVID-19

Umanitatea are un aliat neașteptat în lupta împotriva COVID-19

Anticorpii unei lame reprezintă o nouă pistă în lupta cu coronavirusul. O lamă belgiană ar putea deţine cheia producerii unui anticorp pentru a neutraliza coronavirusul care cauzează Covid-19, relatează courrierinternational.com, citând South China Morning Post.

Numită Winter, lama a crescut în apropiere de Gent, Belgia, şi a dezvoltat anticorpi împotriva coronavirusurilor, transmite mediafax.ro.

Sunt necesare studii clinice pentru a vedea dacă aceşti anticorpi pot fi utilizaţi la om, dar echipa de oameni de ştiinţă americani şi belgieni care au izolat anticorpii au spus că au fost încurajaţi de rezultatele sale preliminare, care vor fi publicate în revista ştiinţifică Cell săptămâna viitoare.


Cum funcţionează? Acţiunea acestui anticorp se concentrează asupra „tepilor” pe care le observăm pe suprafaţa coronavirusurilor şi, prin urmare, şi asupra membranei Sars-CoV-2, noul virus care provoacă Covid-19. Aceste „vârfuri” de proteine foarte specifice - numite „spike” (S) permit virusului să intre în celulele gazdă pentru a se reproduce acolo. Mai exact, ele pot servi drept „ancoră” pentru virus, prin ataşarea la o altă proteină din exteriorul unei celule pe care apoi o va infecta.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load