Trenul care circulă cu 620 km pe oră

China a prezentat modelul unui tren de mare viteză care poate circula cu până la 620 de kilometri pe oră. Acesta funcționează în baza levitației magnetice.

Prototipul este un vehicul de 21 de metri lungime și a fost arătat lumii pe 13 ianuarie în localitatea Chengdu, provincia Sichuan, potrivit Digi24, cu referire la CNN. Pentru a realiza prezentarea, în regiune s-au construit și 165 de kilometri de cale ferată specială.

Trenul este cunoscut drept Maglev, iar construcția lui face parte din strategia de dezvoltare a infrastructurii Chinei. Creatorii susțin că mijlocul de transport ar putea deveni mai rapid decât avionul și promit că va deveni operațional într-o perioadă cuprinsă între trei și 10 ani.

Un tren cu levitație magnetică, sau Maglev, este un tren care utilizează câmpuri magnetice puternice pentru a-și asigura sustentația și a avansa. Spre deosebire de trenurile clasice, nu există contact cu șina, ceea ce reduce forțele de frecare și permite atingerea unei viteze foarte mari.

Conform sursei citate, China are cea mai mare rețea feroviară de mare viteză din lume, care se întinde pe peste 37.000 de kilometri. Totodată, aceasta este și țara care deține cel mai rapid tren comercial, însă vrea să îmbunătățească legăturile feroviare până la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2022, care urmează să se desfășoare la Beijing.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load