X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Tot mai mulți oameni sapă tuneluri. De ce fac acest lucru

6 feb. 03:00   Ştiinţă şi IT
1652 0

Tot mai mulți oameni din lume sapă tuneluri, acesta fiind un hobby.

Despre aceasta au anunțat cercetătorii "subculturilor ascunse" pe fondul interzicerii de către autorități a săpăturilor sub casa unui blogger din Statele Unite și al descoperirii unui tunel secret către o sinagogă din Brooklyn.

Pe internet, numărul participanților la comunitățile dedicate construcțiilor de tuneluri, este în creștere. Utilizatorii creează forumuri speciale unde împărtășesc videoclipuri cu săpături și fac schimb de sfaturi privind alegerea instrumentelor pentru săpat.


Potrivit lui Brian Ritchie, un pasionat de tuneluri din Noua Zeelandă, hobby-ul său a început cu amenajarea unui drum pietonal obișnuit în apropierea casei sale. Potrivit bărbatului, la un moment dat și-a dat seama că nu se poate opri și a început să sape mai adînc în pămînt.

Tunelul său are acum o lungime de aproape 25 de metri și se întinde de-a lungul grădinii. Richie a adăugat că în acest fel își eliberează stresul și se simte din nou copil. Între timp, fanii tunelurilor se plîng pe birocrație, deoarece săparea necesită de obicei permisiunea autorităților, iar experții recunoscuți în construcția de tuneluri spun că hobby-ul lor nu este legal.


De asemenea, specialiștii atrag atenția că săparea de tuneluri este o activitate extrem de riscantă, deoarece oamenii pot rămîne blocați într-un tunel prăbușit sau se pot îneca în urma deteriorării accidentale a unei conducte de apă. În plus, nu este exclusă otrăvirea cu gaze otrăvitoare în timpul lucrărilor subterane, relatează agenția de presă Bloomberg.

1
2
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?