X 
Criza energetică stiri: 1708
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

TikTok a fost interzis pentru angajații și funcționarii Comisiei Europene

27 feb. 07:42   Ştiinţă şi IT
1479 0

Personalul care lucrează la Comisia Europeană a primit ordin să elimine aplicația chineză TikTok de pe telefoanele și dispozitivele de muncă.

Măsura a fost pusă în aplicare pentru „a proteja datele” și pentru „a spori securitatea cibernetică”, potrivit Europa Liberă România.

Comunicatul Comisiei Europene vorbește despre sporirea securității cibernetice și protejarea datelor, fără să menționeze China sau vreo anchetă din vreun stat membru în care este implicată aplicația TikTok, deținută de compania chineză ByteDance.

„Această măsură are ca scop protejarea Comisiei împotriva amenințărilor și acțiunilor de securitate cibernetică care pot fi exploatate pentru atacuri cibernetice”, afirmă consiliul de administrație al Comisiei Europene în comunicat.

Suspendarea utilizării aplicației TikTok se referă atît la dispozitivele de lucru ale celor peste 30.000 de angajați permanenți și contractuali, cît și la utilizarea aplicației pe dispozitivele personale, dacă pe acestea sînt instalate aplicații oficiale ale blocului comunitar.


Aceștia ar trebui să elimine aplicația cît mai curînd posibil, dar termenul limită este 15 martie.

TikTok a transmis joi că protejează datele a 125 de milioane de utilizatori din Uniunea Europeană în aplicația sa și că ia măsuri pentru a consolida securitatea datelor.

„Credem că această suspendare este greșită și se bazează pe concepții greșite fundamentale”, a declarat un purtător de cuvînt al TikTok, citat de AFP.

Ulterior, compania ByteDance a precizat că a solicitat o întîlnire cu Comisia Europeană „pentru a clarifica lucrurile”...

0
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий