Preşedintele stiri: 3022

Testele rapide antigen pentru detectarea COVID-19 sunt mai precise decît se credea, potrivit unui studiu britanic

16 oct. 05:00   Ştiinţă şi IT
1803 0

Testele rapide antigen pentru detectarea COVID-19, efectuate acasă, sînt mai precise decît se credea şi sînt eficiente pentru a detecta persoanele care pot transmite cu uşurinţă COVID-19, potrivit experţilor de la University College London (UCL).

În opinia cercetătorilor, persoanele al căror rezultat este pozitiv după efectuarea testului antigen (LFT) trebuie să "aibă încredere" în acest rezultat şi "să rămînă acasă".

După declanşarea pandemiei, la începutul anului 2020, aceste teste nu erau bine văzute și se credea că sînt mai puţin precise comparativ cu testele PCR, mult mai costisitoare şi care se realizează în laborator.

Autorităţile sanitare britanice recomandă efectuarea unui test PCR, după un rezultat pozitiv la testul LFT realizat acasă, pentru a confirma dacă este COVID-19.

Cercetarea care a fost publicată joi, a fost condusă de Irene Petersen, de la University College London.


Potrivit studiului, testele rapide antigen sînt eficiente în detectarea infecţiei COVID-19 şi detectează, în peste 90% din cazuri, cînd o persoană este infectată.

Testele sînt "un instrument al sănătăţii publice foarte util" pentru a frîna răspîndirea bolii COVID-19, susţin experţii.

Aceste teste sînt utilizate pe scară largă acasă, la locul de muncă şi în şcolile britanice.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X