Taxiul zburător al Uber, prezentat în cadrul unei expoziții

Taxiul zburător al Uber, prezentat în cadrul unei expoziții

Roboţi de toate dimensiunile şi dispozitive care pot traduce instantaneu limbi străine stau alături de taxiul zburător. Şi toate sînt expuse în Las Vegas, la ediţia din acest an a celui mai mare tîrg de tehnologie din lume.


Roboţelul din imagini e numai bun să te întîmpine cînd te întorci de la serviciu. Compania producătoare l-a botezat LOVOT şi spune că e asemenea unui animal de companie: te aşteaptă acasă şi îţi ţine de urît cînd ai nevoie de un prieten.


Şi fiindcă tot vorbim de roboţi, merită amintit şi acest model, mai practic. Se numeşte Walker şi îţi poate simplifica viaţa prin muncile casnice pe care le face.


Lindsay Ost, reprezentant al companiei producătoare: Walker poate face cam orice îţi doreşti. Scopul lui e să te ajute şi să-ţi facă viaţa mai uşoară.


Reporter: Te poate îmbrăţişa?


Lindsay Ost: Da, te poate îmbrăţişa.


Pentru oamenii mai activi, tîrgul din Las Vegas oferă sacul de box mişcător. E vorba de un dispozitiv dotat cu senzori, care îţi ghiceşte mişcările.


Jessica Conditt, jurnalistă: Aduce puţin boxul la nivelul jocurilor şi face exerciţiile fizice mult mai amuzante, timpul trece mai repede şi le oferă oamenilor o provocare.


Şi fiindcă CES oferă de toate, nu puteau lipsi nici... elicopterele. Vorbim, mai exact, de Bell Nexus, taxiul zburător realizat de compania americană în colaborare cu Uber. Este o aeronavă hibridă cu propulsie hidraulică, dotată cu șase ventilatoare flexibile. Cîntăreşte aproape 300 de kilograme şi poate transporta patru persoane.


Tot la CES poţi încerca dispozitivul care te ajută să înţelegi limba străină vorbită de interlocutorul tău.


Robotul care face 10 pîini pe oră a atras şi el atenţia la tîrgul de tehnologie din Las Vegas. E destinat în special supermarketurilor, magazinelor și armatei și se ocupă de toți pașii necesari preparării pîinii.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load