COVID-19 în MOLDOVA

Suprafața incendiilor în pădurea Amazoniană a crescut cu 28%

Suprafața incendiilor în pădurea Amazoniană a crescut cu 28%

Autoritățile braziliene au anunțat că incendiile din pădurile amazoniene au crescut cu 28%. Amploarea incendiilor poate atinge aceleași volume ca și în 2019.


Datele oficiale ale autorităților braziliene au arătat o creștere mare a numărului de incendii în pădurile Amazoniene în iulie 2020, comparativ cu aceeași lună a anului trecut. Potrivit imaginilor Agenției Naționale Spațiale din Brazilia, zona de incendii a crescut cu 28%.


Activiștii menționează că președintele țării, Jair Bolsonaro, încurajează activitatea agricolă și minieră în Amazonia — aceasta este principala cauză a incendiilor. În același timp, sub presiunea investitorilor internaționali la începutul lunii iulie 2020, guvernul a interzis incendiile artificiale pentru minerit.
În 2019, după incendii masive, autoritățile braziliene au luat măsuri parțiale pentru a combate distrugerea pădurilor, însă în acest an autoritățile de control nu monitorizează respectarea legislației.Pădurile Amazoniene ajută în lupta împotriva schimbărilor climatice - această zonă absoarbe cantități masive de carbon din atmosferă. Dacă omenirea va pierde pădurile, schimbările climatice se vor accelera, ducînd la distrugerea altor ecosisteme de pe planetă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load