TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile
- Coronavirus stiri:
- Puterea stiri:
- Preşedintele actualizat
- Noi condiții de plecare peste hotare stiri:
- Știrile Chișinăului stiri:
- OMG și vaccinurile stiri:
- Prețurile la carburanți stiri:
- Percheziții și rețineri stiri:
- Furtul miliardului stiri:
- Incendii stiri:
- Rețele de socializare stiri:
- Alegeri în Moldova stiri:
- Acțiuni de protest stiri:
- Evenimente în Belarus stiri:
- Conflictul din Nagorno-Karabah stiri:
- Patimi în jurul Stadionului Republican stiri:
- Soarta lui Plahotniuc stiri:
- ONG Moldova stiri:
- Sărbătorile de iarnă stiri:
- Limba rusă în Moldova stiri:
- Diaspora stiri:
- Transnistria stiri:
- Pregătirea pentru revoluția colorată stiri:
- Cazul Orizont stiri:
- Evenimente în Kîrgîzstan stiri:
- Cazul Platon stiri:
- Aeroportul Chișinău. Coliziuni stiri:
- Consecinţele intemperiei stiri:
- Frumusețile Moldovei stiri:
- Cazul Șor stiri:
- Sănătatea copiilor stiri:
- Problema deşeurilor stiri:
- Internetul și copiii stiri:
- Cazul Filat stiri:
- Cazul Carinei Țurcan stiri:
- Cutremure stiri:
- Cursa înarmării stiri:
- Brand autohton stiri:
- Cazul Braguța stiri:
- Tăierea arborilor stiri:
- Unionism VS Statalitate stiri:
- Cazul Duty Free stiri:
- Închiderea școlilor stiri:
- Ucraina - Rusia: Cronică a confruntării stiri:
- Parcările cu plată stiri:
- Dosarul Chirtoacă stiri:
- Migranții în Europa stiri:
- Alegeri în SUA stiri:
- Obiectiv european stiri:
- Sandu vs Șor stiri:
- Știri vesele stiri:
- Scandal diplomatic stiri:
- Explozia din capitală stiri:
- Cazul Roșca stiri:
- Eurovision stiri:
- Cazul Tranga stiri:
- Dosarul gărilor auto stiri:
- Air Moldova în faţa unei noi schimbări stiri:
- Știri Bălți stiri:
- Știri Taraclia stiri:
- Știri Rîșcani stiri:
- Știri Comrat stiri:
- Aminitiri din Copilărie stiri:
16 ian. 20:01 Desenele animate-s un lucru serios 15 ian. 18:01 Resetare, materiale compromițătoare și magistrala moldo-ucraineană. Cum Maia Sandu a mers la Kyiv 14 ian. 19:51 Soarta maidanezilor: pedeapsă capitală sau detenție pe viață 13 ian. 17:58 Finalul epocii. Sistemul occidental a început să se auto-devoreze. Privire din America 12 ian. 09:00 Ambasadorul Ucrainei în Moldova: Relațiile dintre țările noastre sînt "condamnate" să fie de bună vecinătate 11 ian. 18:08 Atacul terorist împotriva lui Soleimani - încălcarea dreptului internațional și a Cartei ONU 7 ian. 15:38 Crăciunul cui este corect? 6 ian. 13:01 "Războiul" pentru serviciile speciale: Cine va controla SIS-ul? 5 ian. 18:00 Anul Taurului Alb. Moldova și lumea în 2021. Partea a II-a 4 ian. 18:04 Anul Bivolului Alb. Moldova și lumea în 2021. Partea I 31 dec. 2020,, 10:00 Anul realității COVID 30 dec. 2020,, 17:54 Tais Razumovskaia: "Peste tot oamenii mă recunosc după voce și rîs!" 29 dec. 2020,, 17:55 La mulți ani! Felicitări cu noul președinte! 28 dec. 2020,, 18:00 Poetica bunătății 27 dec. 2020,, 11:05 Natalia Ermolaeva: "A înveseli publicul este întotdeauna mai greu decît a-l face să plîngă” 25 dec. 2020,, 18:30 Crăciunul - perioada Colindelor și a Zeului Soarelui 24 dec. 2020,, 13:47 Tăcerea pruncilor 23 dec. 2020,, 18:01 Ce se află în spatele protestelor fermierilor ? 22 dec. 2020,, 18:19 Criza lumii occidentale. Partea a II-a 21 dec. 2020,, 18:06 Criza lumii occidentale. Partea 1
O insectă minusculă care a scăpat de controalele stricte de biosecuritate ale Australiei se înmulțește și amenință siguranța avioanelor pe Aeroportul Brisbane, transmite digi24.ro.
Provenită din America Centrală și de Sud și Caraibe, acastă specie de viespe a cauzat pentru prima dată probleme pe aeroport în 2013, când a forțat un avion al Etihad Airways A330 cu destinația Singapore să se întoarcă după câteva minute pe aeroport.
Odată ajunși la sol, lucrătorii de întreținere au găsit tubul pitot al pilotului - instrumentul din exteriorul avionului care măsoară viteza aerului - aproape complet blocat de noroi, potrivit unui raport al Biroului australian pentru siguranța transporturilor.
Pentru viespi, tuburile pitot sunt cavitatea perfectă în care se poate construi rapid un cuib. Avionul Etihad a stat pe pistă doar două ore înainte de zborul cu probleme.
Alan House, un ecologist al asociației Eco Logical Australia, a colaborat cu experți de la Aeroportul Brisbane, compania aeriană australiană Qantas și compania de consultanță de mediu Ecosure pentru a produce unul dintre primele studii din lume privind impactul viespilor asupra tuburilor pitot. Comandat de Brisbane Airport Corporation, studiul a fost publicat săptămâna aceasta în jurnalul PLOS ONE.
Cercetătorii spun că, fără un management adecvat, există riscul ca viespile să ajungă și pe alte aeroporturi australiene - și chiar în țări din apropiere cu condițiile semi-tropicale potrivite pentru ca acestea să prospere.
„Când am făcut unele cercetări de fond, ne-am dat seama că acesta nu era doar un inconvenient și că acest lucru ar putea duce chiar la accidente majore", a spus House.
Montate în partea din față a avioanelor, tuburile pitot îndeplinesc sarcina importantă de a trimite în cabină informații despre cât de rapid se mișcă aerul prin ele. Acest lucru arată cât de repede se deplasează avionul – dacă merge prea încet și există riscul de blocare, dacă merge prea repede, ar putea exista alte defecțiuni.
Când tuburile pitot nu funcționează, avionul A330 trece automat în modul manual, forțând piloții să preia comenzile. Așa s-a întâmplat cu zborul Etihad și acest lucru i-a determinat pe piloți să revină pe aeroport.
Nu au existat incidente majore pe Aeroportul Brisbane din cauza viespilor, dar alte accidentele au fost legate de insectă.
De exemplu, zborul 301 al Birgenair s-a prăbușit în largul coastei Republicii Dominicane în februarie 1996. 189 de pasageri și membri ai echipajului au murit. Ancheta privind accidentul a arătat drept „cauză probabilă” a blocajului tubului pitot „noroiul și / sau resturile de la o mică insectă” care au intrat în tub în timp ce aeronava era la sol.
În 2018, Autoritatea pentru Siguranța Aviației Civile din Australia (CASA) a emis o alertă piloților, companiilor aeriene și aeroporturilor din țară cu privire la pericolele reprezentate de viespi. Tuburile pitot blocate ar putea provoca pierderea totală a indicatorilor de viteză și altitudine a aerului, care ar fi „periculoase”, potrivit avertizării.
CASA a sfătuit companiile aeriene să acopere tuburile pitot în timp ce așteaptă pe Aeroportul Brisbane. Cu toate acestea, nu este obligatoriu, motiv pentru care încă se produc blocaje. În total, 26 de incidente au fost raportate între noiembrie 2013 și aprilie 2019, potrivit studiului Aeroportului Brisbane.
Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter
- Cuvinte cheieavion
- FeedbackContactează redacția | Adresează întrebarea
- Cele mai comentate | TOP | Citește toate știrile | ABONEAZĂ-TE
Poveste de iarnă la ”VioPark Varnița” (VIDEO) Ciki Ciki 3 – DONE. SEBO trece la o nouă promoție! Mastercard și Moldova Agroindbank implementează primul proiect din Moldova de plăți fără numerar în transportul public Lupii vin din POVESTEA DE IARNĂ Grădinița privată pregăteşte copilul pentru şcoală mai bine, îți explicăm imediat de ce
- 02:31 Oamenii de știință au criticat ideea de a forța copiii să-și mănînce porția
- 02:03 Consumul de insecte a fost aprobat de UE
- 01:33 Din istoria mănăstirii Rîșca
- 01:00 Skorpios, legendara insulă a familiei Onassis, transformată în curînd într-un complex turistic de lux
- 00:33 10 curiozități despre banala apă
- 00:00 Primul tren de mare viteză pe baza de supraconductoare la temperaturi mari din China, în teste
Opinia cititorilor
- Полюс аха, Майе вообще не надо было говорить о Крым ... 15 ian. 13:03
- snake увы, но так было всегда и будет: компании, ко ... 15 ian. 12:58
- Светлана Горлица Технические не соответствия не проблема ... 15 ian. 11:01
- Полюс Что-то не заметны усилия Санду для улучшения ... 15 ian. 10:56
- Анна Удивила фраза "зоозащитника" Головина: "за жи ... 14 ian. 23:33
- Народный прокурор виктор, Следуя твоей логике, парламент д ... 14 ian. 23:18
Sondaj Toate

Comentariile (0)
Adăugaţi Comentul