COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Studiu: Mlaștinile din Delta Mississippi vor dispărea sub apă în următorii ani. Din cauza încălzirii globale!

Studiu: Mlaștinile din Delta Mississippi vor dispărea sub apă în următorii ani. Din cauza încălzirii globale!

Ritmul actual al încălzirii globale și al creșterii nivelului mării va duce la faptul că mlaștinile din Delta Mississippi pur și simplu se vor pomeni sub apă. La această concluzie au ajuns oamenii de știință de la Universitatea Tulane, lucrarea lor fiind publicată pe site-ul Science Advances.


În ultimii o sută de ani, mlaștinile din Delta Mississippi au pierdut deja 5 mii de kilometri pătrați în Louisiana, datorită creșterii treptate a nivelului Oceanului Planetar. Cu toate acestea, oamenii de știință nu au putut prognoza soarta celor 15 mii de kilometri pătrați de teren mlăștinos.


Studiile anterioare au arătat că mlaștinile se pot ridica împreună cu nivelul mării, în medie, cu 10 mm pe an, dar dacă ritmul va crește, zonele mlăștinoase vor dispărea pur și simplu sub apă. În plus, datele au fost colectate în ultimii 30 de ani, ceea ce nu este suficient pentru astfel de procese.În cazul în care nivelul mării va crește cu 3 mm pe an mai mult decît viteza de creștere a mlaștini, Delta Mississippi se va îneca în cîteva sute de ani, iar în cazul în care nivelul mării va crește cu 7,5 mm pe an —în 50 de ani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load