Studiu: Încălzirea globală ar putea fi combătută datorită vulcanilor

27 mai. 06:00   Ştiinţă şi IT
2202 0

Vulcanul Fontanelas, situat în largul coastei Peninsulei Iberice, care nu a fost activ de mult timp, poate deveni o modalitate de combatere a încălzirii globale.


Cercetătorii din Portugalia au dezvăluit că vulcanul inactiv Fontanelas este capabil să absoarbă de la 1,2 la 8,6 miliarde de tone de dioxid de carbon. Această cantitate corespunde volumului emisiilor produse de industria țării pe o perioadă de la 24 la 125 de ani. Datorită acestui potențial, Fontanelas poate fi folosit pentru a curăța atmosfera de gazele cu efect de seră.


Raportul Global CCS Institute arată că, datorită eforturilor comunității internaționale, din atmosfera Pămîntului au fost eliminate aproximativ 42,6 milioane de tone de dioxid de carbon. În prezent, experții examinează posibilitatea utilizării vulcanilor subacvatici de coastă pentru captarea și stocarea carbonului pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră în atmosferă. Această metodă poate fi mai eficientă pentru curățarea atmosferei de dioxid de carbon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?