COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Studiu: Distrugerea pădurilor duce la răspîndirea bolilor

Studiu: Distrugerea pădurilor duce la răspîndirea bolilor

Distrugerea pădurilor din întreaga lume accelerează răspîndirea diferitor boli.

La această concluzie a ajuns un grup de oameni de știință din Stanford sub conducerea profesorului Laura Bloomfield.


Omenirea a transformat mai mult de jumătate din Pămînt în zone agricole. Cel mai mult au de suferit pădurile tropicale care nu fac parte din parcurile naționale— de exemplu, în Africa, pe parcursul unui deceniu acestea au scăzut cu 75%.


Potrivit unui nou studiu, virusurile care se pot transmite de la animale la oameni, cum ar fi cel care a provocat pandemia de coronavirus, vor deveni mai frecvente. Principalul motiv pentru această schimbare este dezvoltarea agriculturii și tăierea pădurilor, care este casa pentru multe animale sălbatice.În cele din urmă, oamenii de știință au descoperit că cei mai puternici predictori ai contactului omului cu primatele sălbatice au fost: lungimea frontierei de pădure din jurul casei oamenilor și frecvența cu care oamenii merg în aceste zone forestiere pentru a aduna copaci nu prea mari pentru construcție. Căutarea unor astfel de copaci implică o mulțime de timp în adîncul habitatului animalelor sălbatice și, în special, a primatelor.


S-a dovedit că cel mai des oamenii contactează cu animale sălbatice și primatele nu în păduri mari, dar în zonele relativ mici de pădure, din toate părțile înconjurate de terenuri agricole.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load