TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Studiu: COVID-19 rezistă pe piele de cinci ori mai mult decît cel gripal

Virusul SARS-CoV-2 rămîne activ pe piele timp de nouă ore, spun cercetători japonezi, care au studiat eșantioane de tegument de prelevate de la persoane decedate din cauza COVID-19, relatează duminică AFP, potrivit Agerpres.

Durata de supraviețuire a noului coronavirus este mult mai mare decît a virusului care provoacă gripa comună.

„Supravieţuirea timp de 9 ore a SARS-CoV-2 pe pielea umană poate creşte riscul de transmitere prin contact, comparativ cu virusul gripei A (H1N1), accelerînd astfel pandemia”‘, relevă studiul publicat luna aceasta de revista Clinical Infectious Diseases. Virusul care provoacă gripa supravieţuieşte circa 1,8 ore pe piele, se arată în studiu.

Cercetătorii japonezi au testat eşantioane de piele prelevate la autopsie de la persoane decedate, aproximativ la o zi după moarte.

Coronavirusul şi virusul gripei devin ambii inactivi la 15 secunde după aplicarea soluţiei cu etanol folosit în dezinfectantele pentru mîini.


„Supravieţuirea mai îndelungată a SARS-CoV-2 pe piele poate creşte riscul de transmitere prin contact, dar igiena mîinilor poate reduce acest risc”, remarcă studiul.

Studiul susţine recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind spălarea frecventă şi completă a mîinilor, pentru a limita contagierea şi transmiterea virusului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load