COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Studiu: Centrele de date produc 2% din emisiile mondiale de carbon

Studiu: Centrele de date produc 2% din emisiile mondiale de carbon

Oamenii de știință de la Open University din Marea Britanie au estimat că centrele de date produc 2% din emisiile globale de carbon. Este aproximativ atît cît aruncă cele mai mari companii aeriene din lume.

Potrivit unui nou studiu, centrele de date contribuie semnificativ la emisiile de dioxid de carbon. Potrivit estimărilor lor, în 2019, centrele de prelucrare a datelor din întreaga lume au folosit mai mult de 2% din energia electrică globală și au produs aceeași cantitate de emisii de carbon ca și industria aeriană globală.

Potrivit profesorului de la Open University John Norton, centrele de date consumă aproximativ 50% din energia totală a ecosistemelor digitale. Dispozitivele personale utilizează alte 34%, iar industriile responsabile de producția lor - 16%.

Oamenii de știință menționează că situația se va îmbunătăți dacă giganții tehnici precum Apple și Google se vor angaja să utilizeze energia regenerabilă. În plus, aceștia pot investi o parte din fonduri în proiecte de mediu pentru a echilibra emisiile de dioxid de carbon.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load