X 
Incendii stiri: 690
Cazul Șor stiri: 590
Preşedintele stiri: 3734

Studiu: căpușele pot tolera temperaturi extreme

8 iun. 06:00   Ştiinţă şi IT
1410 0

Un nou studiu asupra căpușelor, realizat de Universitatea de Stat din Washington, a arătat că, spre deosebire de ceea ce se știa, căpușele cu picioare negre (Ixodes scapularis) pot supraviețui la frig și căldură extreme.

Studiul arată că doar larvele căpușelor nu sunt capabile să supraviețuiască perioadelor de căldură sau de frig. Nimfele și adulții căpușelor nu sunt afectați de condițiile meteorologice extreme și mor doar atunci când nu mai au energie.

Căpușele cu picioare negre se găsesc în estul și în nordul Statelor Unite, precum și în sud-estul Canadei. Acestea sunt purtătoare a mai multor agenți patogeni, inclusiv a bolii Lyme.

În cadrul unui studiu asupra căpușelor, oamenii de știință au plasat peste 9.000 de specii în spații ]nchise, în trei baze militare de pe coasta de est a SUA. Dezvoltarea și ratele de supraviețuire ale acestora au fost monitorizate timp de trei ani pentru a obține date despre modul în care căpușele au reacționat la condițiile climatice.

Rezultatele au arătat că condițiile meteorologice extreme nu au avut niciun efect asupra mortalității căpușelor, dar au determinat căpușele să își epuizeze mai repede rezervele de energie. Acest lucru înseamnă că vremea mai caldă poate reduce oportunitățile căpușelor de a găsi o gazdă.


Longevitatea larvelor de căpușe a fost afectată în special de perioadele frecvente de vreme caldă și uscată, reducând la jumătate timpul mediu de supraviețuire.
Studiul a fost publicat în Environmental Monographs.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?