COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Stelele din energie întunecată există - oameni de știință

Stelele din energie întunecată există - oameni de știință

Obiectele spațiale constînd din materie întunecată și asemănătoare cu găurile negre pot explica viteza de extindere a Universului.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Manoa (Hawaii) au dovedit că unele găuri negre sînt de fapt stele din energie întunecată. Informaţia este difuzată de Phys.org.

Potrivit studiului efectuat, unele stele foarte masive în timpul colapsului se transformă în „geode” - obiecte similare unor găuri negre, dar care conțin energie întunecată în loc de singularitate.


Oamenii de știință susțin că dacă o anumită parte a stelelor după distrugere se transformă în „geode”, atunci acestea vor fi suficiente pentru a explica viteza de extindere a Universului.

Astfel de rezultate explică non-corespunderea datelor obținute în 2016 în timpul observării consecințelor unei coliziuni a două găuri negre. Atunci, calculele preconizate nu s-au potrivit cu cele obținute. Masa găurilor intrate în coliziune s-a dovedit a fi de cinci ori mai mare decît cea preconizată de computer.

Acest lucru se explică prin faptul că „geodele” continuă să crească un anumit timp, iar în timpul coliziunii masa rezultată devine de 4-8 ori mai mare.
Experții sugerează că energia întunecată constituie aproximativ 70 la sută din masa Universului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load