Criza energetică stiri: 1708
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

Specialistă în studierea soarelui, numită șef la NASA

28 feb. 11:45   Ştiinţă şi IT
1165 0

NASA a ales o femeie cercetător al soarelui care conduce divizia sa de heliofizică pentru a deveni șeful științific al agenției spațiale americane.

Nicola Fox, om de știință de top în cadrul unei misiuni care studiază soarele, a fost numită administrator asociat al NASA pentru Direcția de Misiuni Științifice a agenției.

Administratorul NASA, Bill Nelson, a făcut anunțul luni, prin intermediul unui e-mail adresat angajaților. Nelson a lăudat activitatea din trecut a lui Fox în cadrul misiunilor care au analizat soarele și modul în care vîntul solar afectează sateliții și planetele.

„Ea a avut un rol esențial în a face acest domeniu complex accesibil publicului. Munca ei acoperă deja atît de multe domenii de importanță pentru agenție", a declarat Nelson, potrivit Reuters.

Fox va conduce Direcția Științifică a NASA, o unitate cu un buget anual de aproximativ 7 miliarde de dolari, care supraveghează unele dintre cele mai cunoscute programe ale agenției, de la cercetarea planetei Marte pînă la explorarea galaxiilor îndepărtate cu ajutorul Telescopului Spațial James Webb.


Ea va supraveghea și grupul de studiu al NASA format în 2022 pentru a ajuta armata americană să detecteze OZN-urile. Fox îi va succeda lui Thomas Zurbuchen, un astrofizician elvețiano-american care a condus direcția din 2016, înainte de a se pensiona în decembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий