COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Soarele și mașina vor ucide COVID-19

Soarele și mașina vor ucide COVID-19

Un studiu făcut de Universitatea din Georgia (SUA) arată ca noul coronavirus moare în proporție de 99.99% (de pe suprafețe) daca lași mașina parcată la soare.

Chiar dacă țara noastra, la fel ca multe altele, a început să relaxeze unele măsuri, COVID-19 nu a dispărut și nici nu o va face în viitorul foarte apropiat, după spusele doctorilor.

Tocmai de aceea trebuie să avem în continuare grija, să evitam aglomerațiile de persoane, să purtăm măști de protecție în spatiile închise, să ne spălam des pe mîini, să nu ne atingem fața cu mîinile nedezinfectate și să dezinfectăm suprafețele (din casă sau mașină) cu produse pe bază de alcool sau clor.

Cercetătorii de la Universitatea din Georgia, Statele Unite ale Americii, au publicat un studiu care arată că noul coronavirus moare în proporție de 99.99% dacă lași mașina parcată la soare, informează 4tuning.ro.


Virusul stă pe suprafețele din hîrtie sau carton o zi iar pe plastic și oțel inoxidabil rezistă chiar și trei zile, la o temperatură ambientală de 22 grade Celsius.

Știi foarte bine că atunci cînd lași mașina parcată la soare, se creează efectul de seră iar habitaclul se încălzește foarte tare. Ei bine, cercetătorii susțin că la o temperatură de 54 grade Celsius virusul moare în proporție de 99.99% în 20 de minute iar la 65 de grade Celsius în doar 5 minute.

Și nu te gîndi că trebuie să lași mașina parcată la soare toată ziua. Dacă, să zicem, că afara sînt 21 de grade Celsius, în mașină temperatura urcă la 45 de grade Celsius în doar o oră, dacă este parcată la soare. Dacă temperatura de afară crește la 26 de grade și cea din mașină urcă la 50 de grade.

"Trebuie să facem mai multe teste, dar știm că cu cît este mai cald, cu atîtîii ia (virsului) mai puțin să moară," susține Travis Glenn, profesor de Științe ale mediului la Universitatea din Georgia.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load