X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Savanţii au descoperit un vulcan subacvatic activ în Oceanul Indian, format în ultimele 6 luni!

25 mai. 2019,, 05:00   Ştiinţă şi IT
3351 0

Oamenii de știință au descoperit un mare vulcan subacvatic activ în Oceanul Indian, în apropierea coastei de est a insulei Mayotte.

În acelaşi timp se menţionează că vulcanul nu exista în urmă cu șase luni, în timpul ultimului studiu al regiunii de către seismologi, scrie ScienceAlert.
La 11 noiembrie 2018, un eveniment seismic major a avut loc în arhipelagul Mayotte din Oceanul Indian. Ca rezultat al cutremurului, undele seismice cu o forță maximă de cinci grade, însoţite de vibrație ciudată îndelungată au fost resimţite mai mult de o lună de senzorii de pe tot cuprinsul Pămîntului.


În același timp, vibraţiile au încetat destul de repede, iar oamenii de știință au înregistrat semnalul atipic de frecvență joasă aproximativ la fiecare 17 secunde timp de 20 de minute.


Atunci, oamenii de știință au crezut că acest fenomen poate fi asociat cu mișcarea masei de magmă sub scoarţa terestră. Această ipoteză a fost avansată pe baza datelor GPS, conform căreia, timp de 40 de luni, Mayotte s-a deplasat cu pînă la 60 mm spre est și 30 mm spre sud. Autorii ipotezei cred că mișcarea arhipelagului și vibrațiile ciudate indică devastarea unui depozit de magmă uriaș sub insulă, dar sînt necesare studii suplimentare pentru a testa această ipoteză.


În martie, oamenii de știință au confirmat parțial teoria mișcării magmei în apropierea arhipelagului Mayotte. Atunci, insula a început deja să se scufunde cu aproximativ 1 cm pe lună - în direcția mișcării magmei. În același timp, oamenii de știință au avansat teoria celei mai mari erupții subacvatice din istoria omenirii, în timp ce magma în ea nu a ajuns pe fundul mării, ci a intrat în diferite sedimente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?