COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

S-a verificat dacă oamenii care mor pot auzi cuvintele adresate lor

S-a verificat dacă oamenii care mor pot auzi cuvintele adresate lor

Oamenii pot auzi ce li se spune, chiar și în ultimele minute ale vieții. Un studiu realizat de Universitatea din Ritan Columbia s-a axat pe pacienții care se trec de la viață la moarte atunci când organismul începe să se "deconecteze", transmite Times.


Acesta este primul studiu în cadrul căruia au fost efectuate teste privind "auzul inconștient" la sfîrșitul vieții. Cercetătorii au măsurat activitatea electrică în creierul pacienților cu ajutorul electrozilor. Ei au identificat semnalele creierului generate ca răspuns la schimbările tonale complexe, la un grup de control de oameni tineri și sănătoși înainte de a repeta testul la un număr mic de pacienți carea se aflau pe patul de moarte.


Cercetătorii au identificat prezența semnalelor aproape identice în toate cele trei cazuri: cînd pacientul era conștient, cînd era la hotarul între viață și moarte și la grupul de control. În același timp, unii pacienți au prezentat o activitate cerebrală mai complexă.Nu se știe încă dacă pacientul poate înțelege ceea ce i se spune sau poate auzi doar cuvintele. Cu toate acestea, autorul principal al lucrării, Elizabeth Blandon, a remarcat că pacienții care trec de la viață la moarte își pot cunoaște piesa muzicală preferată.


Studiul explică parțial cazurile în care cei care mor așteaptă să-și ia rămas bun de la cei dragi înainte de a păși în "cealaltă lume".

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load