COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

S-a prognozat dispariția în curînd a urșilor polari

S-a prognozat dispariția în curînd a urșilor polari

Urșii polari vor fi distruși aproape în totalitate pînă la sfîrșitul secolului, dacă nu va încetini radical încălzirea climei.


Prin simularea consumului de energie de către urșii albi, cercetătorii au reușit să calculeze limitele supraviețuirii lor. Acum, în Arctica se reduce cantitatea de gheață de mare, de care are nevoie urși ca să vîneze. Acum, animalele trebuie să meargă pe distanțe lungi în căutarea hranei ceea ce îi epuizează.


Dr. Stephen Amstrup, cercetător principal al companiei Polar Bears International, care a participat la studiu, a menționat: "Mai întîi va scădea supraviețuirea puilor: se vor naște, dar femelele nu vor avea suficientă grăsime pentru a produce lapte și pentru a-i hrăni în timpul sezonului fără gheață".
Cercetătorii au reușit, de asemenea, să calculeze cînd pragul de supraviețuire pentru urșii polari va fi atins în diferite părți ale Arcticii: la un nivel ridicat de emisii de gaze cu efect de seră, aproape toate populațiile de urși polari vor dispărea pînă în 2100."Dacă societatea își va asuma responsabilitatea, vom avea timp să salvăm urșii polari. Și dacă vom face acest lucru, vom aduce beneficii întregii vieți de pe Pămînt, inclusiv nouă înșine", a subliniat Armstul.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load