X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

S-a dovedit că timpul la înălțimea unui zgîrie-nori trece mai repede decît pe pămînt

29 apr. 2020,, 05:00   Ştiinţă şi IT
2950 0

Un nou studiu realizat de Universitatea din Tokyo a constatat că timpul trece de fapt cu o viteză diferită în vîrful clădirilor înalte și pe pămînt.


O echipă de cercetători a urcat pe "Arborele cerului” din Tokyo — turnul de televiziune din Japonia, care este cea de-a doua cea mai înaltă structură din lume (după Burj Khalifa). Înălțimea turnului TV împreună cu antena este de 634 de metri. O serie de experimente au demonstrat că timpului pe vîrful turnului trece cu mai mult de 4 nanosecunde mai repede decît la nivelul pămîntului.


Studiile anterioare au arătat că timpul trece mai repede în straturile superioare ale atmosferei, unde sateliții GPS se rotesc în jurul Pămîntului. Pentru prima dată, acest efect a fost înregistrat pe un zgîrie-nori, potrivit cercetătorilor.
Diferența se datorează teoriei relativității a lui Einstein, care a stabilit că timpul este legat de forța gravitației în punctul în care este măsurată. Acest fenomen afectează mișcarea relativă a electronilor care se rotesc în jurul nucleului unui atom care emite radiații electromagnetice (sau unde electromagnetice) la schimbarea nivelurilor de energie pe care oamenii de știință o folosesc pentru a măsura timpul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?