TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Rusia va crea o versiune ușoară a vaccinului împotriva COVID-19

În Rusia, după finalizarea testelor, vaccinul împotriva coronavirusului va exista cel puțin în două variante.

Despre acest lucru a relatat profesorul, șeful Departamentului "Gamalei", Alexandr Butenko, într-un interviu acordat postului de radio Sputnik. Potrivit lui, după testarea în masă a voluntarilor, va fi dezvoltată și o altă versiune a medicamentului.

Butenko a explicat că, în urma testelor, va fi primit un vaccin care este potrivit numai pentru persoanele cu vîrsta de peste 18 ani. De aceea, el așteaptă să fie creată o versiune ușoară destinată minorilor, transmite lenta.ru.

Butenko a subliniat că greutatea corporală la copii este mai mică, iar sistemul lor imunitar poate să nu fie la fel de dezvoltat. În acest sens, ei au nevoie de o doză mai mică de medicament. El a adăugat, de asemenea, că oricum toate vaccinurile au o gradație pentru copii și adulți.

Anterior, Ministerul Sănătății al Rusiei a anunțat că primul lot de vaccin rusesc împotriva coronavirusului, "Sputnik V", a fost lansat spre a fi folosit în rîndul oamenilor. Potrivit agenției, preparatul" Gam-Covid-Vak "("Sputnik V") va fi livrat în curînd în regiuni.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load