TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Rusia a început producţia celui de-al doilea vaccin împotriva COVID-19

Autoritățile de la Moscova au anunțat că au dat drumul producției celui de-al doilea vaccin împotriva COVID-19, EpiVacCorona, dezvoltat la centrul de cercetări Vektor, relatează Agerpres.

”A început producția la Vektor”, a declarat Anna Popova, responsabilă în cadrul Rospotrebnadzor, agenția sanitară a Rusiei, anunțând, practic, că după Sputnik-V, Rusia a dat drumul liniei de producție pentru cel de-al doilea ser anti-COVID. După începerea producției vaccinului EpiVacCorona, va fi demarată și cea de-a treia etapă de testare a produsului dezvoltat de Vektor.

A doua etapă de testare s-a încheiat la începutul lunii septembrie, iar noul vaccin a fost înregistrat la 14 octombrie. Au fost ”arse” etapele exact ca în cazul primului vaccin rusesc, Sputnik V, dezvoltat de Institutul Gamaleya, care a fost aprobat înainte de finalizarea testelor și s-a întors în faza de testare după ce producătorii au primit toate avizele pentru el. Un al treilea vaccin rusesc a intrat în teste în data de 19 octombrie și va începe să fie produs imediat ce va fi înregistrat. Acesta este creat de Institutul Chumakov.

La jumătatea lunii octombrie, guvernul rus a anunțat că la testele clinice ale vaccinului de la Vektor vor participa 40.000 de voluntari. Dintre aceștia, 150 au peste 60 de ani. Anna Popova a mai precizat că Institutul de cercetări ştiinţifice în domeniul vaccinurilor şi serurilor din Sankt Petersburg lucrează la crearea celui de-al patrulea vaccin. Cu 1.547.774 de cazuri, Rusia este a patra ţară în ceea ce priveşte numărul de infectări cu SARS-Cov-2, după SUA, India şi Brazilia.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load