Criza energetică stiri: 1772
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 424

Revizionarea amintirilor ar putea fi posibilă datorită unei noi tehnologii

3 mar. 05:00   Ştiinţă şi IT
557 0

Serialul distopic „Black Mirror” este cu un pas mai aproape de a deveni realitate datorită unui startup de realitate virtuală care a creat tehnologia care permite revizionarea amintirilor în locațiile exacte în care s-au întîmplat.

Conform site-ului web al Wist, procesul pare relativ simplu: utilizatorii pot folosi o aplicație pentru a transforma un videoclip obișnuit realizat cu smartphone-ul într-o reprezentare 3D și apoi îl pot reda în locație fie într-un browser web, pe telefon, fie într-un set cu cască VR, transmite descopera.ro.

Tehnologia care permite revizionarea amintirilor pare ceva SF

„În timpul filmării, salvăm informații despre culoare, adîncime, poziția dispozitivului, sunet și cadru. Adîncimea este capturată cu ajutorul senzorilor LiDAR de pe iPad-uri și iPhone-urile model Pro”, a declarat Andrew McHugh, cofondatorul Wist. Deși tehnologia care permite revizionarea amintirilor este incontestabil high-tech, mulți oameni par oarecum descurajați de conceptul terifiant de a revedea amintiri înregistrate. Părerile cu privire la invenție sînt împărțite După cum au remarcat mai mulți utilizatori Twitter, demonstrația amintește în mod ciudat de un episod timpuriu din „Black Mirror”, „The Entire History of You”, în care un bărbat îndrăgostit revizionează amintirile recente ale unei petreceri filmate folosind un implant din creier, în timp ce încearcă să afle dacă soția lui îl înșală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий