X 
Puterea stiri: 7334
Criza energetică stiri: 1129

Regizorii filmului ''Batgirl'', ''şocaţi'' de decizia Warner Bros. Discovery de a nu lansa pelicula

5 aug. 05:00   Ştiinţă şi IT
1416 0

Regizorii filmului ''Batgirl'' s-au declarat miercuri ''şocaţi'' de decizia Warner Bros. Discovery de a nu lansa acest film cu supereroi aproape finalizat, care a dispus de un buget de producţie de 90 de milioane de dolari.

Warner Bros. Discovery a decis să oprească lungmetrajul, care a fost deja filmat şi care nu va fi lansat nici în cinematografe, nici pe platforma de streaming HBO Max.

Filmul are la bază un personaj din universul benzilor desenate DC Comics, Barbara Gordon, supranumită "Batgirl" şi interpretată de actriţa Leslie Grace.

"Suntem întristaţi şi şocaţi de această veste. Încă nu ne vine să credem", au declarat Adil El Arbi şi Bilall Fallah pe Instagram.

"În calitate de regizori, este esenţial ca munca noastră să fie arătată publicului şi, chiar dacă filmul era departe de a fi complet, ne-am fi dorit ca fanii din întreaga lume să îl poată vedea şi înţelege", au adăugat cei doi belgieni.

O mare parte din munca de post-producţie - etapă în care sînt adăugate, spre exemplu, efectele speciale - era deja încheiată.

Într-o declaraţie pe contul de Instagram, miercuri seara, actriţa Leslie Grace s-a arătat "mîndră de dragostea, munca şi determinarea pe care toţi actorii noştri incredibili şi echipa noastră neobosită le-au investit în acest film, timp de şapte luni în Scoţia".

"Mă simt binecuvîntată că am lucrat printre cei mari şi că mi-am creat relaţii pentru întreaga viaţă", a adăugat actriţa.

În mesajul lor, regizorii, care au semnat "Bad Boys for Life", au adus un omagiu "actorilor fantastici" din distribuţia filmului.

"A fost un privilegiu şi o onoare să facem parte din (universul cinematografic DC), chiar şi pentru o perioadă scurtă de timp. Batgirl pentru totdeauna", au subliniat aceştia.

Decizia studioului a siderat Hollywood-ul, unde specialiştii din industrie au dat asigurări că o astfel de anulare este fără precedent pentru un film aproape terminat, care a costat atît de mulţi bani. "Batgirl" pare să fie o victimă colaterală a unei schimbări de strategie după fuziunea dintre Warner Bros. şi Discovery.

Warner Bros. plănuia să producă filme destinate să fie lansate direct pe platforma HBO Max. Dar această alegere, justificată în parte de necesitatea de a ocoli cinematografele în plină pandemie de COVID-19, nu a fost unanimă, iar studiourile par să fi dat înapoi după fuziunea cu Discovery.

"Batgirl" ar fi fost considerat prea scump pentru o industrie de streaming care strînge cureaua, însă nu suficient de spectaculos pentru marele ecran, ceea ce l-a condamnat la retragere, potrivit specialiştilor din industrie citaţi de revista Variety.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав