COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Puterea ionilor: modul în care omenirea folosește motoarele electrice pentru zborurile în spațiu

Motorul cu ioni este, dacă nu chiar cel mai promițător motor spațial electric, atunci cu siguranță unul dintre cele mai utilizate astăzi în industrie.


Acum, pe orbita joasă a Pămîntului există mii de sateliți artificiali lansați acolo de către rachete uriașe (sau nu prea) cu motoare cu jet puternice pe combustibil chimic. Pînă în prezent, omenirea nu a reușit să creeze o alternativă la astfel de motoare, deoarece este nevoie de o forță puternică pentru a depăși gravitația Pămîntului și pentru a atinge prima viteză cosmică: ea poate fi asigurată doar de motoarele obișnuite.


În același timp, în spațiu, sateliții folosesc deja un alt tip de motor - electric. Cel mai utilizat este motorul cu ioni - un dispozitiv al cărui principiu de funcționare se bazează pe crearea propulsiei reactive în baza gazului ionizat, accelerat pînă la viteze mari într-un cîmp electric.


Acum, motoarele cu ioni vor avea, în principal, funcția de motoare suplimentare pe diverși sateliți, cu ajutorul cărora sondele vor putea face manevre în spațiu. O altă zonă promițătoare pentru folosirea motoarelor de acest tip poate fi curățarea spațiului. În fiecare an, pe orbita Pămîntului apar tot mai multe resturi spațiale, iar sateliții cu motoare cu ioni pot fi soluția ideală pentru această problemă.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load